|

Angrešty v kuchyni: Recepty na tradiční českou marmeládu

Angrešty v kuchyni: Recepty na tradiční českou marmeládu

Angrešty jsou oblíbeným ovocem v české kuchyni a jejich sladké chuti se nevyrovná mnoha jiným druhům ovoce. Proto není divu, že jsou často používány při výrobě tradičních českých marmelád.

Marmelády jsou v české kuchyni velmi oblíbené a jsou vyrobeny z rozmanitých druhů ovoce. Tradiční české marmelády jsou sice jednoduché na přípravu, ale díky použití kvalitních surovin jsou neodolatelně chutné.

Pokud máte doma angrešty a chcete si připravit skvělou marmeládu, neváhejte experimentovat s různými recepty. Kombinujte angrešty s jiným ovocem, jako jsou maliny, jahody nebo borůvky, a přidejte k nim trochu skořice nebo vanilky pro vynikající chuť.

Dobrou zprávou je, že není třeba mít k dispozici velkou kuchyň ani nákladné vybavení. Marmelády lze připravit s minimem přísad a nepotřebujete k nim speciální vybavení. Stačí vám pouze hrnec, mixér a sterilizované sklenice na ukládání marmelády.

Nechte svou fantazii volný průběh a vyzkoušejte různé recepty na tradiční českou marmeládu s angrešty a užijte si sladkou chuť pravé domácí marmelády!

ovocny




Angrešty v kuchyni: Recepty na tradiční českou marmeládu


Co jsou angrešty?

Angrešty jsou malé kyselé plody, které pocházejí z čeledi ribesovitých rostlin. V Česku jsou známé jako svídnické bobule, kosatce, rybízovky nebo právě angrešty. Jsou velmi oblíbené pro svou intenzivní chuť a jsou perfektní ingrediencí pro tradiční českou marmeládu.

Recept na angreštovou marmeládu

Ingredience:

  • 1 kg angreštů
  • 500 g cukru
  • 1 citrón

Postup:

  1. Angrešty omyjeme, otrhneme od stopek a vložíme do hrnce.
  2. Přidáme cukr a citronovou šťávu a promícháme.
  3. Necháme odpočinout nejméně 2 hodiny, aby se plody uvolnily.
  4. Hrnec postavíme na plotnu a při středním ohni necháme pomalu vařit, dokud se marmeláda nezačne dělat silnější a kypřit.
  5. Hotovou marmeládu při výrobě rozdělíme do skleniček a necháme vychladnout.

Tento recept na angreštovou marmeládu je velmi jednoduchý a efektivní. Můžete ho vyzkoušet kdykoliv během sezóny angreštů a díky záznamům využijete tyto malé plody na maximum.

Recepty na jinou marmeládu než z angreštů

Pokud zrovna nemáte angrešty po ruce, můžete vyzkoušet některý z následujících receptů na jinou marmeládu:

Přejeme vám mnoho úspěchů při výrobě vlastní marmelády!


Angrešty v kuchyni: Recepty na tradiční českou marmeládu

Co jsou angrešty?

Angrešty jsou malé ovocné bobule, které rostou na keři a mají kyselou chuť. V Česku jsou také známé jako rybíz.

Jakou tradiční českou marmeládu z angreštů mohu vyrobit?

Existuje několik variant tradiční české marmelády z angreštů. Zde jsou některé z nejoblíbenějších receptů:

Marmeláda z červených angreštů

  • 1 kg červených angreštů
  • 500 g cukru
  • šťáva z 1 citronu

Angrešty nakrájejte na menší kousky a smíchejte s cukrem a citronovou šťávou v hrnci. Vařte na nízké teplotě asi 30 minut, dokud se hmota nespojí do marmelády. Marmeládu nalijte do sklenic a uzavřete.

Marmeláda z bílých angreštů

  • 1 kg bílých angreštů
  • 500 g cukru
  • 1 vanilkový lusk

Angrešty nakrájejte na menší kousky a smíchejte s cukrem a vyškrábaným vanilkovým luskem v hrnci. Vařte na nízké teplotě asi 30 minut, dokud se hmota nespojí do marmelády. Marmeládu nalijte do sklenic a uzavřete.

Jak lze použít angreštovou marmeládu?

Angreštová marmeláda je vynikající na chlebu nebo opečeném pečivu. Lze ji také použít jako náplň do koláčů nebo jako přísadu do různých omáček.

ovoce





Angrešt – nejlepší recepty a tipy na pěstování

Angrešt – ovocné plody plné vitamínů

Co je angrešt?

Angrešt je ovocný keř z čeledi sousedovicovité, který pochází z východní Asie. Ovocem jsou malé červené nebo žluté bobule plné vitamínu C a dalších antioxidantů. Angrešt může být konzumován syrový nebo zpracován do džemů, marmelád, kompotů či vína.

Pěstování angreštu

Angrešt snese různé podmínky prostředí a není náročný na péči. Rostlina preferuje mírně vlhkou půdu a slunné polohy. Nejvhodnější doba na výsadbu je září až říjen nebo jaro. Křoví angreštu se obvykle řeže a prodlužuje jeho užitnou hodnotu.

Recepty s angreštem

Angrešt je skvělý jako přísada do mnoha receptů. Zkuste například vyrobit džem z angreštu a jahod, angreštovou limonádu nebo angreštové víno. Tento ovocný druh se hodí i na výrobu dortů, muffinů nebo různých druhů palačinek.

Chcete-li se dozvědět více o angreštu, navštivte Wikipedii.


fruit

Angrešty v kuchyni: Recepty na tradiční českou marmeládu

  • Naučte se vařit tradiční českou marmeládu z meruněk, višní, jahod a dalšího ovoce
  • Postupně sledujte kroky a doporučení pro lepší výtěžek
  • Použijte kvalitní ovoce a dodržujte hygienické zásady
  • Uložte marmeládu do sterilovaných skleniček a užijte si ji během celého roku
  • Není nic lepšího než domácí marmeláda na vašem chlebu nebo v dortech a palačinkách

Kategorie – potraviny

[su_button url="https://vyzivahrou.cz/ketomix-sleva" background="#ef2d3d" size="10" icon="icon: info-circle"]TIP: Podívejte se na NEJOBLÍBENĚJŠÍ DIETU, s kterou v Česku zhubly tisíce lidí![/su_button]

Podobné příspěvky

Napsat komentář