|

Bio zelenina v kuchyni: Jaké recepty můžete vyzkoušet s novými surovinami?

Bio zelenina v kuchyni: Jaké recepty můžete vyzkoušet s novými surovinami?

Když se rozhodnete začít používat bio zeleninu v kuchyni, otevře se vám celá řada nových možností, jak připravit zajímavá a chutná jídla. Vyzkoušejte následující recepty a nechte se inspirovat novými surovinami!

1. Rukola salát s brusinkami a parmezánem

Suroviny:
– 1 balení rukoly
– 100 g brusinek
– 50 g parmezánu
– 1/4 šálku olivového oleje
– 2 lžičky medu
– 1 lžíce balzamikového octa
– Sůl a pepř

Postup:
1. Rukolu vložte do mísy.
2. Brusinky nakrájejte na menší kousky a přidejte je ke rukole.
3. Parmezán nastrouhejte a rovnoměrně rozložte po salátu.
4. V menší misce smíchejte olivový olej, med, balzamikový ocet, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte.
5. Dresink přidejte ke salátu a důkladně promíchejte. Podávejte ihned.

2. Quinoa s bio zeleninou a kuřecím masem

Suroviny:
– 1 šálek quinoa
– 2 šálky bio kuřecího vývaru
– 1 cibule
– 2 mrkve
– 2 stonky řapíkatého celeru
– 1 stroužek česneku
– 1 hrst petrželky
– 2 lžíce olivového oleje
– Sůl a pepř

Postup:
1. Quinou opláchněte vodou a nechte okapat.
2. Nakrájejte cibuli, mrkev a řapíkatý celer na menší kousky.
3. V hrnci si rozehřejte olivový olej a zpěníte na něm nakrájenou cibuli.
4. Přidejte nakrájenou mrkev a řapíkatý celer a opékejte, dokud se zelenina nezměkne.
5. Přidejte na kousky nakrájené kuřecí maso a opečte z obou stran dozlatova.
6. Přidejte opláchnutou quinou a zalijte bio kuřecím vývarem.
7. Přidejte prolisovaný česnek a sůl a pepř podle chuti.
8. Zacvakněte pokličku a vařte na mírném ohni 15 až 20 minut, dokud quinoa nezměkne a nevsákne veškerý vývar.
9. Hrst petrželky nakrájejte na menší kousky a přidejte do pokrmu krátce před podáváním.

S novou bio zeleninou se dají připravit vynikající recepty. Zkuste je také a nechte se inspirovat!

zelenina

Bio zelenina v kuchyni: Jaké recepty můžete vyzkoušet s novými surovinami?

1. Bramborové koláče se špenátem a fetou

Potřebujete:

  • 500 g brambor
  • 200 g špenátu
  • 100 g fety
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Brambory oloupejte, nastrouhejte a vymačkejte přebytečnou vodu.
  2. Špenát omyjte a pokrájejte na menší kousky.
  3. Fetu rozkrájejte na kousky.
  4. Smíchejte brambory, špenát, fetu, vejce, strouhanku, sůl a pepř.
  5. Vytvořte z této směsi menší placičky, které opečte na pánvi z obou stran do zlatova.

Podávejte s jogurtem nebo tvarohem.

2. Quinoa s masovými kuličkami a rajčaty

Potřebujete:

  • 150 g quinoi
  • 500 g hovězího masa
  • 3 rajčata
  • 1 cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvou petržel
  • sůl, pepř, olej

Postup:

  1. Quinoi důkladně propláchněte a vařte podle návodu na balení.
  2. Maso rozkrájejte na menší kousky, osolte a opepřete.
  3. Rajčata omyjte a nakrájejte na kousky.
  4. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a na pánvi ji osmahněte do zlatova se stroužky česneku.
  5. Přidejte maso a osmažte dozlatova.
  6. Nakonec přidejte rajčata a srovnejte se solí a pepřem.
  7. Podávejte s uvařenou quinoou a ozdobte petrželí.

K tomuto receptu Vám můžeme doporučit vynikající článek o quinoi z webového portálu Healthline.

3. Ovesné placičky s jablky a skořicí

Potřebujete:

  • 150 g ovesných vloček
  • 200 ml mléka
  • 2 vejce
  • 1 jablko
  • 1 lžičku skořice
  • med
  • olej

Postup:

  1. Ovesné vločky zalijte mlékem a nechte chvíli odležet.
  2. Vejce rozšlehejte a přidejte k vločkám. Promíchejte.
  3. Jablko nastrouhejte a přidejte k těstu spolu se skořicí.
  4. Připravte si menší placatou pánev a na ni nalijte trochu oleje.
  5. Směs nasypte na pánev a opečte z obou stran dozlatova.
  6. Sirup nebo med můžete přidat až při podávání.

Pro více informací o ovesných vločkách se podívejte na článek od Health.com.

Tak a máte tady 3 recepty, které můžete vyzkoušet z bio zeleniny. Doufáme, že Vám chutnají a přispěly něčím novým do Vašeho jídelníčku!

FAQs pro Bio zeleninu v kuchyni

Jaké recepty můžete vyzkoušet s novými surovinami?

Pokud rádi experimentujete s novými surovinami a chcete si přidat nějakou Bio zeleninu do svého jídelníčku, máme pro vás pár tipů na recepty:

  • Čočková polévka s bílou řepou
  • Quinoa salát s pečenou cuketou a cherry rajčaty
  • Frittata s bio špenátem a cibulí
  • Ekologický guláš s batáty a mrkví
  • Kuskusový salát s grilovanou bio paprikou a čalamádou

Využijte možností, které vám nabízí kvalitní Bio zelenina a vyzkoušejte některý z těchto receptů. Vaše chuťové buňky vám určitě poděkují!

zeleninova

Bio zelenina: co to znamená?

Co to znamená, že je zelenina bio?

Bio zelenina znamená, že byla pěstována bez použití syntetických hnojiv a pesticidů. To znamená, že je mnohem šetrnější k životnímu prostředí a neobsahuje žádné zbytky chemikálií, které by mohly být škodlivé pro lidské zdraví.

Proč je lepší jíst bio zeleninu?

Jíst bio zeleninu má spoustu výhod a prospěchů pro naše zdraví. Bio zelenina obsahuje více živin, vitamínů a minerálů než konvenční zelenina a je mnohem chutnější. Navíc, bio zelenina nezatěžuje naše tělo chemikáliemi a pesticidy, což je důležité pro naše zdraví.

Jestli hledáte ještě více informací o bio zelenině, navštivte prosím stránku na Wikipedii: Bio zemědělství.

vegetables

Bio zelenina v kuchyni: Jaké recepty můžete vyzkoušet s novými surovinami?

  • Zelňakový chips
  • Cizrna s čerstvou řepou a mrkví
  • Rýžové závitky s květákem a brokolicí
  • Burrito s fazolem a avokádem
  • Kokosový krém s mangovou pěnou a jahodami

Kategorie – potraviny

[su_button url="https://vyzivahrou.cz/ketomix-sleva" background="#ef2d3d" size="10" icon="icon: info-circle"]TIP: Podívejte se na NEJOBLÍBENĚJŠÍ DIETU, s kterou v Česku zhubly tisíce lidí![/su_button]

Podobné příspěvky

Napsat komentář