|

Jak exotické ovoce proměnit v nevšední koktejlovou ingredienci?

Jak exotické ovoce proměnit v nevšední koktejlovou ingredienci?

Pokud chcete své koktejly obohatit o exotickou chuť a vůni, můžete sáhnout po exotickém ovoci. Ovšem jak z něj udělat nevšední koktejlovou ingredienci?

Prvním tipem je použít ovoce jako dekoraci. Například nakrájený ananas, kiwi či mango mohou udělat z vašeho koktejlu opravdový zážitek pro oči.

Pokud se rozhodnete jít víc do hloubky, můžete exotické ovoce přidat přímo do směsi. Například avokádo může být skvělou základnou pro smoothie, kde mu můžete přidat jahody, banány nebo mango.

Čerstvé ovoce je samozřejmě nejlepší volbou, ale pokud zrovna nemáte čerstvé, můžete sáhnout po mraženém ovoci. To dodá koktejlu stejnou chuť a vůni jako čerstvé ovoce.

Neváhejte tedy experimentovat s exotickým ovocem a vytvářet si své vlastní nevšední koktejlové ingredience.

ovocny




Jak exotické ovoce proměnit v nevšední koktejlovou ingredienci?

Úvod

Exotické ovoce je v poslední době stále oblíbenější přísadou v různých koktejlech a nápojích. Mnoho lidí však neví, jak tato ovoce správně použít a připravit tak skvělé a nevšední koktejly. V tomto článku se dozvíte, jak na to.

Nejlepší exotická ovoce pro koktejly

Mango

Mango je jedním z nejznámějších exotických ovocí. Je ideální pro přípravu koktejlů díky své sladkosti a chuťovým vlastnostem. Nejčastěji se používá do koktejlů s rumem a kořením, jako je například zázvor nebo skořice.

Kokos

Kokos je další oblíbené exotické ovoce, které se hodí do mnoha koktejlů. Jako přísada se nejčastěji používá kokosová mléka či kokosová voda. Nejoblíbenější koktejly s kokosem jsou Piña Colada či Koktejl Kokosový.

Papája

Papája má svou oblibu díky své muškátové chuti a vůni. Používá se do koktejlů jak čerstvá, tak i sušená. Jako ideální kombinace pro koktejly s papájou se často volí ananas nebo citrusy.

Jak připravit exotické ovoce pro koktejly?

Nejprve je potřeba ovoce očistit a zbavit se semínek či pecek. Podle konkrétního ovoce poté nakrájejte na plátky, kostičky nebo na menší kousky. Některé druhy ovoce by před dalším použitím měly odstát v chladničce, aby měly správnou teplotu.

Recept na koktejl s exotickým ovocem

Zde je jednoduchý recept na koktejl s exotickým ovocem:

  1. 500 ml kokosového mléka
  2. 1 střední mango
  3. 2 lžíce medu
  4. ledové krychle

Mango oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Do mixéru vložte kokosové mléko, mango a med a rozmixujte všechny ingredience dohladka. Nakonec přidejte několik ledových krychlí, promíchejte a koktejl je hotov.

Závěr

Exotické ovoce může být skvělou přísadou do koktejlů a dalších nápojů. Důležité však je znát správnou přípravu a kombinaci s dalšími ingrediencemi. Doufáme, že tento článek vám pomohl něco nového přiučit.

Zdroj: Difford’s Guide


Jak exotické ovoce proměnit v nevšední koktejlovou ingredienci?

1. Zvolte správné ovoce

Nejprve je potřeba vybrat exotické ovoce, které se hodí jako ingredience do koktejlů. Mezi nejznámější druhy patří mango, papája, ananas, kiwi, kokos a marakuja.

2. Připravte ovoce

Ovoce očistěte, oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Pokud se jedná o ovoce s většími semeny nebo kousky, můžete je předem vymačkat nebo rozmixovat.

3. Využijte jako pyré nebo sirup

Jedním z nejčastějších způsobů využití exotického ovoce v koktejlech je použití jako pyré nebo sirup. Pyré vznikne mixováním/nakrájením ovoce a sirup vzniká vařením ovocné šťávy s cukrem.

4. Navíc můžete využít koření, bylinky nebo alkohol

Pro vytvoření unikátního a nevšedního koktejlu můžete přidat do směsi exotického ovoce koření jako je skořice nebo muškátový oříšek, bylinky jako máta nebo tymián, nebo také alkohol jako rum nebo gin.

5. Nakonec ozdobte a podávejte

Koktejl můžete okořenit ozdobou z ovoce, zeleniny nebo i květiny. Podávejte v připravené sklenici a dobrou chuť!

ovoce

Exotické ovoce: Jaké jsou nejlepší druhy?

Mango – sladké ovoce z tropů

Mango je plod tropického stromu, který pochází ze Jižní Asie a Indonésie. Má sladkou chuť a měkké dužnaté maso. Mango se hodí k přípravě sladkých i slaných jídel a velmi často se používá jako surovina pro výrobu nápojů.

Guava – bohatá na vitamíny

Guava je malé kulaté ovoce, které pochází z Jižní Ameriky a Karibiku. Má vysoký obsah vitamínu C a antioxidantů. Guava se hodí k přípravě džusů a smoothie, ale můžete ji také konzumovat jako samostatné ovoce.

Pitahaya – exotická královna

Pitahaya, také nazývaná dračí ovoce, pochází z Jižní a Střední Ameriky. Má lahodnou, lehce sladkou chuť a je vynikající jako surovinu k přípravě exotických koktejlů. Pitahaya obsahuje mnoho vitamínů a minerálů.

Pro více informací o exotických ovocích navštivte stránku https://cs.wikipedia.org/wiki/Exotick%C3%A9_ovoc%C3%AD.

fruit

Jak exotické ovoce proměnit v nevšední koktejlovou ingredienci?

  • Zvolte exotické ovoce, jako např. mango, kiwi, ananas, banány
  • Oloupejte a nakrájejte ovoce na menší kousky
  • Přidejte ovoce do mixéru a rozmixujte na hladkou pastu
  • Přidejte pastu do koktejlu a promíchejte
  • Vyzkoušejte různé kombinace s jinými ingrediencemi, jako např. vodkou, rumem, tonikem, limetkou
  • Podávejte s ledem a dekorujte svěžím ovocem nebo bylinkami

Kategorie – potraviny

[su_button url="https://vyzivahrou.cz/ketomix-sleva" background="#ef2d3d" size="10" icon="icon: info-circle"]TIP: Podívejte se na NEJOBLÍBENĚJŠÍ DIETU, s kterou v Česku zhubly tisíce lidí![/su_button]

Podobné příspěvky

Napsat komentář