|

Jak louskat lískové ořechy jako profesionál?

Jak louskat lískové ořechy jako profesionál?

Chutné lískové ořechy mohou být skvělou pochoutkou, ale louskání ořechů může být zdlouhavé a náročné. Pokud vám jde ale o to, aby se ořechy otvíraly snadno a rychle, a abyste unikli problémům se zlomenými nebo rozbitými kousky, můžete se stát pravým profesionálem v louskání lískových ořechů.

Jak na to? Nejdůležitější je zvolit správnou techniku. Uchopit ořechy za okraje a pozvolna je přitlačit, dokud se neotevřou. Můžete také použít speciální nástroje na louskání ořechů, které vám pomohou otevřít je rychleji a snadněji.

Chcete-li se stát opravdovým expertem v louskání lískových ořechů, je také důležité vybrat kvalitní ořechy. Měly by být čerstvé, plné a těžké. Pokud se ořechy cítí lehké a mají prázdný střed, pravděpodobně jsou staré nebo nedostatečně zralé.

Zkuste tyto tipy a stanete se mistrem v louskání lískových ořechů, který si může vychutnat svou oblíbenou pochoutku bez problémů a zbytečného zklamání.

ořechy




Jak louskat lískové ořechy jako profesionál

Úvod

Lískové ořechy jsou oblíbenou pochoutkou všech věkových kategorií. Většina lidí si je užívá při přípravě pečiva, cukrovinek, ale i sladkých i slaných jídel. Nicméně, louskání ořechů je často považováno za náročnou a nesnadnou úlohu. Naučit se louskat lískové ořechy jako profesionál není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát, avšak s tímto návodem se vám určitě podaří.

Jak na to

Krok první: Nákup kvalitních ořechů

První a nejdůležitější krok je zakoupit kvalitní lískové ořechy. Ideální jsou ořechy sypané, protože mohou být v pevné skořápce. Pokud si koupíte ořechy v sáčku, dejte pozor na to, zda nejsou prasklé, nebo dokonce plísně. To může způsobit nejen problémy se louskáním, ale i škodlivý vliv na vaše zdraví.

Krok druhý: Příprava ořechů k louskání

Před samotným louskáním je nutné ořechy připravit. Pokud jsou ve skořápce, můžete je nechat vyloužit několik dní ve vodě, aby se skořápka uvolnila od ořechu. Poté ořechy osušte ručníkem nebo vysušte v troubě při nízké teplotě. Pokud již ořechy venku zůstaly dlouhou dobu, mohou být suché a trhané. V tom případě ořechy nejprve namočte na několik hodin, aby se změkčily a byly snadněji louskatelné.

Krok třetí: Louskání ořechů

Louskání ořechů vyžaduje správnou techniku a cvik. Hlavní je nezničit vlastní ořech, nepoškodit si prsty a neztratit trpělivost. Nejlepší metoda pro louskání je položit ořech na stůl tak, aby byl spoj mezi dvěma polovinami skořápky. Poté položte dřevěný hmoždířek na vrchní část ořechu a lehce klepněte. Skořápka se rozlomí na dvě poloviny.

Použít můžete i speciální kleště na ořechy, které vám usnadní práci. Pokud chcete, můžete si koupit i speciální stroj na louskání ořechů, ale ten není pro běžného uživatele příliš praktický.

Závěr

Louskání lískových ořechů není tak složité, jak se může zdát. Správná technika a trpělivost jsou klíčem k úspěchu. Pamatujte si, že pro louskání jsou nejlepší skořápky sypaných ořechů nebo ořechy, které byly předem namočené. Pokud budete postupovat podle tohoto návodu, určitě zvládnete louskat lískové ořechy jako profesionál.

Další rady pro louskání lískových ořechů naleznete zde




Jak louskat lískové ořechy jako profesionál?

Co potřebujete?

Pro správné louskání lískových ořechů budete potřebovat:

  • Kvalitní louskátko
  • Lískové ořechy
  • Čistý prostor pro práci

Jak na to?

Postup louskání lískových ořechů je následující:

  1. Vezměte lískový ořech a jemně ho položte do louskátka
  2. Louskátkem pevně sevřete ořech a jemně ho stiskněte
  3. Pokud se ořech neotevře, zkusíme ho otočit a opakovat krok č. 2
  4. Jakmile se ořech otevře, vyndáme z něj jádro
  5. Postup opakujeme s dalšími ořechy

Tipy a triky

  • Použít můžete i velký šroubovák, který funguje jako louskátko
  • Vyberte si kvalitní lískové ořechy – ideálně dostatečně zralé a krémové
  • Pokud máte problém s louskáním, vyzkoušejte změnit úhel sevření louskátka

zeleninova

Jak louskat lískové ořechy

Krok jedna: Získání lískových ořechů

Nejprve musíte získat lískové ořechy. Tyto ořechy můžete najít buď na stromech doma, nebo je můžete zakoupit v obchodě s potravinami.

Krok dva: Příprava ořechů na louskání

Náš tip na to, jak připravit lískové ořechy na louskání, spočívá ve vaření. Lískové ořechy stačí dát do hrnce, zalít vodou a nechat vařit asi 3-4 minuty.

Krok tři: Začněte louskat ořechy

Jakmile jsou ořechy dostatečně ohřáté, můžete začít s louskáním. K tomu budete potřebovat louskátko, kterým můžete ořechy opatrně rozbít, aniž byste je přitom rozdrtily.

Závěr

Louskání lískových ořechů může být zdlouhavé, ale díky našim tipům byste měli být schopni zvládnout tuto úlohu s lehkostí. Jakmile si ovládnete techniku, můžete si vychutnat skvělou chuť tohoto oblíbeného ořechu.

Outbound link: Pokud máte zájem dozvědět se více o lískových ořeších, můžete navštívit stránku Wikipedie.

orisky

Jak louskat lískové ořechy jako profesionál?

  • Zkontrolujte, zda jsou ořechy čerstvé a kvalitní.
  • Položte lískový ořech na pevnou podložku.
  • Položte ořechový kleště na méně konvexní část ořechu.
  • Pomalu stiskněte kleště, dokud se ořech nerozštěpí.
  • Pečlivě odstraňte skořápky po obvodu ořechu.
  • Zkontrolujte, zda není v ořechu žádná špatná část.
  • Pokud jsou ořechy velmi malé, použijte pinzetu k odstranění skořápky.
  • Užijte si své čerstvé a kvalitní lískové ořechy!

Kategorie – potraviny

[su_button url="https://vyzivahrou.cz/ketomix-sleva" background="#ef2d3d" size="10" icon="icon: info-circle"]TIP: Podívejte se na NEJOBLÍBENĚJŠÍ DIETU, s kterou v Česku zhubly tisíce lidí![/su_button]

Podobné příspěvky

Napsat komentář