|

Jak rychle a jednoduše louskat lískové ořechy: český návod

Jak rychle a jednoduše louskat lískové ořechy: český návod

Lískové ořechy jsou skvělým zdrojem bílkovin a zdravých tuků, ale otvírat je může být někdy docela náročné. Pokud nechcete riskovat zlomený zub nebo dlouhé hodiny trávené otevíráním skořápky, existuje několik jednoduchých triků.

Použijte hrubé síto na těstoviny

Položte lískové ořechy na hrubé síto na těstoviny a pevně podržte na místě. S jemnou kuchyňskou nůžkou opatrně nakrájejte skořápku kolem okrajů, dokud se celá neodlepuje. Tento trik je rychlý, jednoduchý a minimálně invazivní pro ořech.

Použijte kuchyňský váleček

Rozetřete lískové ořechy do rovnoměrné vrstvy na suchém utěrku. Překryjte je dalším utěrkem a jemně je rozjeďte kuchyňským válečkem, dokud se skořápky nerozpraskají. Stačí ořechy lehce přitlačit, aby se skořápky otvíraly a vdýchli jste se s trochou praxe!

Vyzkoušejte tyto triky a užijte si zdravé a chutné lískové ořechy bez zbytečného stresu.

ořechy




Jak rychle a jednoduše louskat lískové ořechy: český návod

Jak rychle a jednoduše louskat lískové ořechy: český návod

Krok 1: Připravte si nádobu

Připravte si nádobu, do které budete ukládat louskané ořechy. Doporučuje se použít misku nebo talíř, který je dostatečně velký pro vaše potřeby.

Krok 2: Připravte si nástroj

Připravte si nástroj, kterým budete louskat ořechy. Doporučuje se použít drhnutí s hladkým povrchem nebo speciální nástroj na louskání ořechů.

Krok 3: Umístěte ořechy na tvrdý povrch

Umístěte ořechy na tvrdý povrch, například dřez nebo prkno. Ujistěte se, že jsou ořechy rovnoměrně rozmístěny.

Krok 4: Louskejte ořechy

S pomocí nástroje pečlivě louskejte ořechy. Po louskání odkládejte ořechy do připravené nádoby. Pokud se vám ořechy stále obtížně louskají, můžete je namočit na pár minut do vody, aby se změkčily.

Krok 5: Vyhoďte špatné ořechy

Při louskání se může stát, že narazíte na ořech, který není dobrý. Vyhoďte ho pryč a pokračujte dál.

Krok 6: Ukládejte ořechy pro další použití

Pokud máte připravených více ořechů, než potřebujete, můžete je uskladnit pro další použití. Doporučuje se ukládat je do chladničky nebo do mrazáku v dobře uzavřené nádobě.

Závěr

Tak to je všechno! Pokud budete postupovat podle našeho českého návodu, měli byste být schopni rychle a jednoduše louskat lískové ořechy. Pokud máte další tipy nebo triky na louskání ořechů, neváhejte nám je napsat do komentářů.

Zde najdete tipy pro louskání ořechů od Epicurious



Jak rychle a jednoduše louskat lískové ořechy: český návod

Co budete potřebovat:

  • lískové ořechy
  • miska
  • nůž na ořechy

Postup:

  1. Nalijte lískové ořechy do misky.
  2. Vezměte nůž na ořechy a opatrně zastrčte jeho ostrou stranu do švu mezi lískovými ořechy.
  3. Poté lehce stiskněte nůž a otočte ho. Lískový ořech by se měl otevřít.
  4. Vyndejte jádro ořechu a opakujte postup s dalšími ořechy.

Po dokončení louskání ořechů si můžete u tohoto lahodného ovocného produktu vychutnat chuťové vlastnosti a užít si mnoho zdravotních výhod.

zeleninova

Jak nejlépe louskat lískové ořechy?

Lískové ořechy nejenom skvěle chutnají, ale jsou také plné zdraví prospěšných látek. Pokud se však chcete v klidu posadit a vychutnat si je, musíte se nejdříve naučit, jak je správně louskat. Následující tipy vám ukážou, jak na to!

Tipy na louskání lískových ořechů

  • Použijte ořechy, které jsou suché a pevné. Pokud jsou ořechy měkké nebo vlhké, může to být příznakem toho, že už nejsou čerstvé.
  • Použijte ořechové kleště. Ty jsou nejlepší na louskání ořechů a pomohou vám snadno odstranit tvrdý závoj.
  • Přitiskněte kleště na místo, kde je ořech nejširší. Poté pečlivě zatlačte, abyste ořech rozlomili. Vyžaduje to trochu síly, ale pokud to uděláte správně, bude ořech snadno ohloupit.
  • Nezoufejte, pokud se nějaký ořech rozbije. Podle některých lidí byly rozdrcené ořechy dokonce lehčeji konzumovat, než když byly celé.

Nyní víte, jak správně louskat lískové ořechy. A vy se můžete ponořit do svého oblíbeného snacku bez zbytečného stresu!

Pokud byste chtěli vědět více o lískových ořeších, doporučujeme navštívit stránku Lískový ořech na Wikipedii.

orisky

– Návod na rychlé a jednoduché loupaní lískových ořechů
– Připravte si lískové ořechy a hrníček vody
– Dejte ořechy do mísy a zalijte vroucí vodou na 1 až 2 minuty
– Ořechy vyndejte z vody a nechte je chvíli vychladnout
– Ořechy pevně držte v jedné ruce a kladivem nebo kamenem pokaždé mírně zaklepávejte na střed ořechu
– Kůra ořechů se nyní snadno odloupne
– Pokud se nějaký ořech stále hůře loupe, můžete ho dát zpět na pár sekund do vroucí vody
– Tyto lískové ořechy můžete použít třeba do smoothie, dezertů nebo jen tak jako zdravou svačinku!

Kategorie – potraviny

[su_button url="https://vyzivahrou.cz/ketomix-sleva" background="#ef2d3d" size="10" icon="icon: info-circle"]TIP: Podívejte se na NEJOBLÍBENĚJŠÍ DIETU, s kterou v Česku zhubly tisíce lidí![/su_button]

Podobné příspěvky

Napsat komentář