|

Nejlepší způsob, jak sušit vlašské ořechy po odkuku

Nejlepší způsob, jak sušit vlašské ořechy po odkuku

Vlašské ořechy jsou skvělým zdrojem zdravých tuků, bílkovin a vlákniny. Pokud máte vlastní stromy vlašských ořechů, je důležité si je správně sušit, aby si uchovaly svůj výborný chuťový profil a nezhoršily se jim živiny.

Nejlepší způsob, jak sušit vlašské ořechy po odkuku, je na slunci. Zvelebte si krásné podzimní dny na zahradě a nechte ořechy usušit na slunci. Stačí je rovnoměrně rozložit na suchém a čistém povrchu a nechat je několik dnů usušit.

Pokud chcete urychlit proces, můžete použít sušičku na ovoce a zeleninu. Ale pozor – ořechy by měly být po odkuku naprosto suché, aby nedocházelo k plísním.

Pamatujte také na to, že vlašské ořechy obsahují velké množství tuků a mohou se snadno zkazit. Uchovávejte je v suchu, tmavě a chladu a nepřekračujte doporučenou spotřebu.

ořechy

Nejlepší způsob sušení vlašských ořechů

Zakoupit kvalitní vlašské ořechy

Pro dokonalé sušení vlašských ořechů je nutné koupit kvalitní plody a ujistit se, že nejsou poškozené, zhnité nebo plesnivé. Přestože to může být nákladné, nakupování na internetu je ideální způsob, jak získat kvalitní a čerstvé vlašské ořechy.

Rozříznutí vlašských ořechů

Po zakoupení kvalitních vlašských ořechů rozřízněte plody na polovinu, aby se zlepšila cirkulace vzduchu při sušení. Vyjměte jádra a odstraňte slupku.

Příprava sušičky

Pokud nemáte profesionální sušičku, můžete použít troubu s nízkou teplotou 40 °C. Pokud používáte trouby, použijte plech, který potřete olejem, aby se zabránilo připálení jader.

Sušení vlašských ořechů

Rovnoměrně rozložte jádra vlašských ořechů na plechu. Nechte je sušit nejméně osm hodin. Během procesu sušení vícekrát otáčejte ořechy a rovnoměrně je rozložte na plechu.

Je důležité monitorovat proces sušení, aby nedošlo k přehřátí a připálení jader. *

Ukládání sušených vlašských ořechů

Po dokončení sušení nechte vlašské ořechy úplně vychladnout na pokojové teplotě. Poté je možné je uložit do vzduchotěsné nádoby, aby se zabránilo vlhkosti a znečištění. Uchovávejte je na suchém a temném místě pomocí speciálního uzávěru nebo zipu.

Zdroj: https://www.thespruceeats.com/how-to-toast-nuts-4066676

*Poznámka: Během procesu sušení doporučujeme používat teploměr. Pokud teplota v sušičce překročí 50 °C, kořist ztratí své přirozené aroma a chuť. Doporučuje se nechat skladovat sušené ořechy nejméně jeden den před konzumací.



Nejlepší způsob, jak sušit vlašské ořechy po odkuku

Proč je důležité správně sušit vlašské ořechy?

Sušení vlašských ořechů má velký vliv na jejich kvalitu a chuť. Pokud nebudou sušeny správně, mohou ztratit svou lahodnou chuť a být hořké nebo špatně skladovatelné.

Jaké jsou nejlepší způsoby sušení vlašských ořechů?

Nejlepší způsob sušení je na vzduchu, kdy vlašské ořechy celé nebo rozlámané rozložíme v jedné vrstvě na suché a teplé místnosti. Ořechy musí být pravidelně obraceny a sušeny asi týden. Když už po odkuku jsou ořechy důkladně usušené, můžeme je uložit do uzavřených kontejnerů. Další možností je sušení v troubě nebo sušičce na ovoce, ale tato metoda má tendenci oslabit chuť a vůni ořechů.

zeleninova

Jak dlouho sušit vyloupané vlašské ořechy?

Postup sušení vlašských ořechů

Po vyloupání vlašských ořechů je důležité je pečlivě očistit od zbytků skořápky a nečistot. Poté se nechají několik dní vyschnout na slunci. Pokud není venkovní počasí příhodné, lze je sušit v troube na nízké teplotě.

Doba sušení vlašských ořechů

Doba sušení vlašských ořechů závisí na jejich vlhkosti a počasí. Obecně platí, že ořechy jsou hotové ke skladování, pokud se dají lehce křupnout mezi prsty a nejsou vlhké. To může trvat od několika dní do týdne.

Pro více informací o vlašských ořeších se prosím podívejte na Wikipedii.

orisky

Nejlepší způsob, jak sušit vlašské ořechy po odkuku

– Vlašské ořechy po sklizni nejsou ihned skladovatelné a musí být sušeny
– Nejlepší způsob sušení je po odkuku, kdy se ořechy rozloží do vrstvy na sítě nebo plechy
– Většina druhů vlašských ořechů vyžaduje sušení v teplotě kolem 60°C po dobu 2-4 týdnů
– V průběhu sušení je nutné pravidelně otáčet ořechy, aby se rovnoměrně usušily
– Při sušení je důležité dodržet hygienické podmínky a minimalizovat riziko plísní a jiných škodlivých látek
– Po úplném vysušení jsou ořechy skladovatelné po dobu několika měsíců v suchém a chladném prostředí

Kategorie – potraviny

[su_button url="https://vyzivahrou.cz/ketomix-sleva" background="#ef2d3d" size="10" icon="icon: info-circle"]TIP: Podívejte se na NEJOBLÍBENĚJŠÍ DIETU, s kterou v Česku zhubly tisíce lidí![/su_button]

Podobné příspěvky

Napsat komentář