|

Rybíz v kuchyni – nejlepší recepty na letní dobu




Rybíz v kuchyni – nejlepší recepty na letní dobu

Rybíz v kuchyni – nejlepší recepty na letní dobu

Rybíz je vynikající letní ovocem, které najdete v mnoha zahradách a na trzích. Jeho sladká kyselost dodává pokrmům úžasnou chuť. Pokud hledáte inspiraci, přinášíme vám několik receptů s rybízem.

  • Rybízový džus s mátou – smíchejte 100g rybízu s jedním litrem vody, přidejte několik lístků máty a oslaďte podle chuti. Výsledkem bude osvěžující nápoj ideální na horké letní dny.
  • Rybízový koláč – zde je recept na klasický rybízový koláč. Vytvořte těsto z 200g mouky, 100g másla, 50g cukru a 2 žloutků. Na těsto položte 500g rybízu a posypte cukrem. Pečte při 180 stupních Celsia asi 30 minut. Hotový koláč podávejte se šlehačkou.
  • Rybízový džem – nejlepší způsob, jak si uchovat chuť rybízu na delší dobu. Smíchejte 1kg rybízu a 500g cukru a nechejte odpočinout přes noc. Druhý den vařte asi 20 minut a hotový džem stočte do sklenic.

Vyzkoušejte tyto recepty a nechte se okouzlit chutí rybízu!


ovocny





Rybíz v kuchyni – nejlepší recepty na letní dobu

Rybíz v kuchyni – nejlepší recepty na letní dobu

Rybízová limonáda

Na horké letní dny není nic lepšího než osvěžující nápoj. Rybízová limonáda je naprosto dokonalá volba – nejenže chutná skvěle, ale také je snadná a rychlá na přípravu.

Recept najdete zde.

Rybízový kompot

Pro ty, kteří preferují sladší pochoutky, je tady rybízový kompot. Skvěle se hodí jako příloha k dezertům, ale také jako samostatného dezertu.

Recept najdete zde.

Rybízový džem

Džem z rybízu je jedním z nejtradičnějších džemů v České republice. Je skvělý na chleba i na různé dezerty.

Recept najdete zde.


Rybíz v kuchyni – nejlepší recepty na letní dobu

Co připravit ze sezónního rybízu?

Na rybíz lze v letním období narazit skoro na každém kroku, a proto je dobré vědět, co konkrétně s ním připravit. Ze sezónního rybízu lze například udělat chutné džemy, sirupy, marmelády, kompoty, nebo různá osvěžující pití jako například limonády.

Jaké jsou oblíbené recepty s rybízem?

Mezi oblíbené pokrmy s rybízem patří například rybízový koláč, rybízový dort, moučníky s rybízem, nebo obložené chlebíčky se syrovým rybízem. Kromě sladkých dezertů lze rybíz také použít do slaných jídel jako například do špenátových knedlíků s rybízem.

Jaké jsou výhody přípravy jídel s rybízem?

Příprava jídel s rybízem má několik výhod. Rybíz je například bohatý na vitamín C, který posiluje imunitní systém, a obsahuje také antioxidanty, které pomáhají ochránit buněčné membrány před volnými radikály. Kromě toho má rybíz také chutnou a ovocnou chuť, kterou lze využít jak při přípravě dezertů, tak i sladkých i slaných jídel.

ovoce

Rybíz – malá a sladká bobule

Co je rybíz?

Rybíz je ovocný keř pocházející z Evropy. Bobule mají kulatý tvar a jsou sladké na chuť. Rybíz je bohatý na vitamín C a minerály. Existuje několik druhů rybízu, včetně červeného a černého rybízu.

Jaké jsou zdravotní benefity rybízu?

Jako bohatý zdroj vitamínu C může rybíz pomoci posílit imunitní systém a chránit před různými nemocemi, jako jsou nachlazení a chřipka. Rybíz také obsahuje velké množství antioxidantů, které mohou pomoci bojovat proti volným radikálům.

Jak používat rybíz?

Rybíz může být konzumován čerstvý nebo se může použít k výrobě džemů, marmelád nebo koláčů. Rybíz také může být sušený a použit jako přísada do ovesné kaše nebo müsli.

Pro více informací o rybízu se můžete podívat na Wikipedii.

fruit

Rybíz v kuchyni – nejlepší recepty na letní dobu

  • Pekařské rybízové koláče s tvarohem
  • Kompot z rybízu s máta
  • Rybízová zmrzlina z domácí přípravy
  • Salát s kuřecím masem, rybízem a řeřichou
  • Konfitovaný rybíz na sladké rýži
  • Koktejl s rybízem, čerstvým zázvorem a limetkou
  • Rybízová limonáda s čerstvou máty

Kategorie – potraviny

[su_button url="https://vyzivahrou.cz/ketomix-sleva" background="#ef2d3d" size="10" icon="icon: info-circle"]TIP: Podívejte se na NEJOBLÍBENĚJŠÍ DIETU, s kterou v Česku zhubly tisíce lidí![/su_button]

Podobné příspěvky

Napsat komentář