|

Jak dlouho sušit vlašské ořechy po loupání?

Jak dlouho sušit vlašské ořechy po loupání?

Pokud máte rádi vlašské ořechy, určitě již víte, že loupání těchto oříšků může být poměrně časově náročné. Nicméně to právě díky loupání získávají ořechy na své kvalitě a chuťově jsou mnohem lepší.

Po loupání je potřeba ořechy důkladně usušit – to je důležitý krok pro to, aby ořechy nezahnily. V případě, že se rozhodnete ořechy nechat vlhké, nebo potenciálně nevhodně uskladněné, mohou se vám proměnit v produkty dlouhodobého skladování, a to v čase jednoho dne až mnoha měsíců.

Jak dlouho tedy vlašské ořechy po loupání sušit? Většinou stačí 24 až 48 hodin, avšak vše závisí také na prostředí, kde je sušíte. Pokud máte možnost dát je venku na slunce, bude to nejlepší řešení. Pokud ale ne, můžete použít troubu nebo sušičku na ovoce a zeleninu. V obou případech dejte ořechy na plech s pečicím papírem a nechte vysušit na přibližně 50 °C.

Nyní, když víte, jak na to, můžete si v klidu počkat, až vaše vlašské ořechy uschnou. To vám umožní, abyste si je mohli pochutnat kdykoli budete chtít.

ořechy





Jak dlouho sušit vlašské ořechy po loupání?

Vlašské ořechy

Vlašské ořechy jsou velmi chutné a zdravé ořechy. Jsou plné vitamínů, minerálů a zdravých tuků. Když máte čerstvé vlašské ořechy, musíte je nejprve oloupat, než je můžete připravit a sníst.

Loupaní vlašských ořechů

Loupaní vlašských ořechů může být poměrně náročné. Pokud máte vlašské ořechy čerstvé z vlastní zahrádky, musíte je oloupat o kůru a ochrannou slupku. Tento proces může být složitý, protože ochranná slupka může být velmi pevná.

Existují různé způsoby, jak oloupat vlašské ořechy. Někteří lidé je namočí do horké vody, jiní používají speciální vybavení na loupání ořechů. Bez ohledu na to, jakou metodu použijete, cílem je odstranit kůru a ochrannou slupku, aby se dostaly k jádru ořechu.

Sušení vlašských ořechů

Po loupání musíte vlašské ořechy usušit. Sušení vlašských ořechů je důležité, protože vlhkost může způsobit plísně a hnilobu. Sušení mé tedy provádět bezprodidelně, ať již použijete sušící stroj, troubu nebo troubu s větrákem. Nejdůležitější je vědět, jak dlouho trvá sušení vlašských ořechů.

Závisí to na mnoha faktorech, jako je druh sušení a velikost ořechů. V obecnosti se však doporučuje sušit vlašské ořechy po dobu 12 až 24 hodin. Pokud sušíte vlašské ořechy v troubě, můžete je vylepšit tak, že rovnou zapnete vysouvací ventilátor, který způsobí průvan a tím urychlí sušení.

Pamatujte, že pokud jsou vlašské ořechy příliš měkké nebo vlhké, mohou se rychle zkazit. Proto se ujistěte, že jsou před skladováním naprosto suché. Pak již můžete připravit své oblíbené recepty s vlašskými ořechy.

Odkaz na článek

Pro více informací o zdravotních přínosech vlašských ořechů navštivte tento článek na Healthline.com.




Jak dlouho sušit vlašské ořechy po loupání?

Potřebné nástroje a materiály:

Pro sušení vlašských ořechů budete potřebovat:

  • Pečící plech
  • Papírový ubrus nebo utěrku
  • Vlašské ořechy

Postup:

Před sušením vlašských ořechů je potřeba je nejprve oloupat a odstranit všechny zbytky skořápek. Poté můžete začít s procesem sušení.

  1. Zahřejte troubu na teplotu přibližně 70-80°C.
  2. Připravte si celý pečící plech a pokryjte ho papírovým ubrusem nebo utěrkou.
  3. Rozložte oloupané vlašské ořechy na plech tak, aby se nedotýkaly.
  4. Plech s ořechy vložte do trouby a sušte je po dobu přibližně 4 hodin.
  5. Během procesu sušení ořechy občas promíchejte, aby se sušily rovnoměrně ze všech stran.
  6. Po 4 hodinách ořechy vyndejte z trouby a nechte je vychladnout.
  7. Následně můžete oloupané a usušené vlašské ořechy skladovat v suchu a tmavém prostředí.

zeleninova

Jak dlouho sušit vyloupané vlašské ořechy?

Postup sušení vlašských ořechů

Po vyloupnutí vlašských ořechů je třeba je nechat usušit, aby nezvlhly a nezačaly plísnit. Ideální teplota pro sušení vlašských ořechů je 30 až 35 stupňů Celsius. Pokud nemáte sušičku na ovoce a zeleninu, můžete použít troubu. Vložte ořechy na plech vyložený pečicím papírem a sušte s otvorem v troubě, aby mohl unikat vlhký vzduch.

Celkově by sušení mělo trvat asi 12 až 24 hodin. Důležité je kontrolovat stav ořechů průběžně. Pokud jsou ořechy uvnitř stále měkké, je třeba sušení prodloužit. Pokud jsou na povrchu vybledlé, sušení je hotovo.

Abyste dosáhli lepšího výsledku

Pokud chcete dosáhnout lepšího výsledku, doporučuje se před sušením ponořit vlašské ořechy na několik hodin do slané vody, aby se vyčistily od nečistot.

Odkaz na Wikipedii

Pro více informací o vlašské ořechy navštivte stránku Vlašský ořech na Wikipedii.

orisky

Jak dlouho sušit vlašské ořechy po loupání?

  • Nejlépe sušit na slunci a větrném místě
  • Potřebný čas se může lišit v závislosti na podmínkách
  • Obvykle trvá 1-2 týdny
  • Ořechy jsou hotovy k jídlu, když jsou suché, křehké a jednoduše praskají, když se je pokousá
  • Při dlouhodobém skladování uchovávat v suchém a chladném prostředí

Kategorie – potraviny

[su_button url="https://vyzivahrou.cz/ketomix-sleva" background="#ef2d3d" size="10" icon="icon: info-circle"]TIP: Podívejte se na NEJOBLÍBENĚJŠÍ DIETU, s kterou v Česku zhubly tisíce lidí![/su_button]

Podobné příspěvky

Napsat komentář