|

Jablečný sirup a džus: kreativní způsoby využití nadbytku jablek

Jablečný sirup a džus: kreativní způsoby využití nadbytku jablek

Pokud máte v zahradě nebo na ovocné plantáži nadbytek jablek, nevěřte, že jde pouze o problém. Naopak, můžete nadbytek jablek využít k výrobě lahodného jablečného sirupu či džusu. A co víc, můžete si dopřát trochu kreativity a vyslovit své chuťové buňky novým a nestandardním způsobem.

Jablečný sirup lze využít jako přísadu do moučníků, ovocného salátu či jako sladidlo do čaje či limonády. Džus zase lze použít jako výbornou bázi pro smoothies, které okořeníte čerstvou zeleninou či ovocem.

Nápady na využití jablečného sirupu a džusu jsou různorodé a jeho příprava je snadná. Vše, co potřebujete, jsou kvalitní a zdravé jablka, trochu cukru a citronové šťávy. Celou přípravu pak můžete dokončit vlastním způsobem, podle svých chutí a nápadů.

Tak neváhejte a zahajte výrobu vlastního jablečného sirupu a džusu. Vaše chuťové pocity budou určitě mile překvapeny!

ovocny




Jablečný sirup a džus: kreativní způsoby využití nadbytku jablek

Jablečný sirup a džus: kreativní způsoby využití nadbytku jablek

Jak si vyrobit jablečný sirup

Pro výrobu jablečného sirupu je zapotřebí:

  • 1 kg jablek
  • 400 g cukru
  • 1 l vody
  • 1 vanilkový lusk

Postup:

  1. Oloupejte a na drobné kousky nakrájejte jablka.
  2. V hrnci smíchejte cukr a vodu a přiveďte k varu.
  3. Přidejte jablka a vanilkový lusk a nechte vařit 20-30 minut.
  4. Směs sceďte přes síto a nechte vychladnout.
  5. Hotový sirup nalijte do lahví a uzavřete.

Jak si vyrobit jablečný džus

Pro výrobu jablečného džusu je zapotřebí:

  • 1 kg jablek
  • 2 l vody
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy

Postup:

  1. Oloupejte a na drobné kousky nakrájejte jablka.
  2. V hrnci smíchejte vodu, cukr a citronovou šťávu a přiveďte k varu.
  3. Přidejte jablka a vařte 30-40 minut, dokud se nerozpustí.
  4. Směs sceďte přes síto a nechte vychladnout.
  5. Vychlazený džus nalijte do lahví a uzavřete.

Kreativní způsoby využití jablečného sirupu a džusu

Jablečný sirup a džus jsou skvělé ingredience pro mnoho jídel a nápojů. Zde je několik nápadů, jak je využít:

  1. Přidejte do smoothie – jablečný džus dodá smoothie osvěžující chuť.
  2. Přidejte do koktejlu – jablečný sirup je skvělý pro koktejly a nealkoholické nápoje.
  3. Použijte jako sladidlo – jablečný sirup může nahradit cukr v různých receptech.
  4. Použijte do cukrářských výrobků – jablečný sirup může být použit jako přísada do dortů, koláčů a muffinů.
  5. Dejte si k jídlu – jablečný džus je skvělým doplňkem každého jídla.

Takže neváhejte a využijte nadbytek jablek ke vytvoření vlastního jablečného sirupu a džusu. Možností, jak je využít, je mnoho!

Zdroj: Delish


Jablečný sirup a džus: kreativní způsoby využití nadbytku jablek

Co to je jablečný sirup a džus?

Jablečný sirup je sladký, tekutý sirup, který se vyrábí z vařených jablek a cukru. Jablečný džus se pak vyrábí ze šťávy, které se z jablek vytlačí.

Co dělat s nadbytkem jablek?

Pokud máte nadbytek jablek, můžete je využít k výrobě jablečného sirupu a džusu. Tyto produkty můžete pak využít různými kreativními způsoby.

Jak lze využít jablečný sirup a džus?

Jablečný sirup a džus lze použít k:

  • přípravě sladkých nebo slaných jídel – jablečný sirup lze použít na slazení dezertů, ale také v marinádách nebo jako koření při vaření různých druhů mas;
  • výrobě domácího sušeného ovoce – na kousky jablek lze použít jablečný džus místo citronové šťávy a masažovat je cukrovým sirupem. Poté se suší v troubě;
  • výrobě domácího jablkového octa – jablečný džus lze přeměnit na ocet, který můžete použít jako základ při vaření různých omáček;
  • přípravě osvěžujících nápojů – jablečný džus lze použít při výrobě limonád;
  • výrobě domácího džemu nebo želé – jablečný džus lze použít jako základ při vaření džemu nebo želé.

Využití jablečného sirupu a džusu je tedy opravdu široké, ať už jde o kulinářské účely nebo výrobu domácích výrobků.

ovoce

Čerstvé ovoce

Sezónní ovoce

Naše země je plná fantastického ovoce po celý rok! Ať už chcete jahody na jaře, meruňky v létě, hrušky na podzim nebo kiwi v zimě, vždycky najdete obrovskou nabídku na našich trzích s čerstvým ovocem!

Sušené ovoce

Sušené ovoce je fantastickou alternativou pro ty, kteří hledají zdravou svačinu. Jsou to skvělé zdroje vlákniny, vitaminů a minerálů. Pokud navíc nikam nejedete, je to ideální pocit, že máte po ruce něco k snědku bez konzervačních látek a cukru. Nejznámějším druhem sušeného ovoce jsou švestky, hrozinky nebo datle.

Neváhejte sáhnout po našem čerstvém ovoce, ať už poteší svým vzhledem nebo chutí. Více informací o jednotlivých odrůdách naleznete na Wikipedii.

fruit

Jablečný sirup a džus: kreativní způsoby využití nadbytku jablek

  • Využití při pečení dortů a koláčů
  • Nahrazení rafinovaného cukru jablečným sirupem
  • Přidání do smoothie pro zvýšení výživové hodnoty
  • Kombinace s nakládanými okurkami pro osvěžující letní nápoj
  • Použití jako přísada do marinády na maso nebo zeleninu
  • Zkrášlení dezertů a nápojů jablečnými plátky
  • Vyrobení domácího jablečného ocet pro kuchyňské potřeby

Kategorie – potraviny

[su_button url="https://vyzivahrou.cz/ketomix-sleva" background="#ef2d3d" size="10" icon="icon: info-circle"]TIP: Podívejte se na NEJOBLÍBENĚJŠÍ DIETU, s kterou v Česku zhubly tisíce lidí![/su_button]

Podobné příspěvky