|

Recepty na tuřínové polévky: hřejivé a sýté jídlo pro zimní dny

Recepty na tuřínové polévky: hřejivé a sýté jídlo pro zimní dny

Pro milovníky teplých a sytých jídel jsou tuřínové polévky vynikající volbou pro zimní dny. Tuřín je kořenová zelenina, která má svou chuť a konzistenci podobnou bramborám, ale obsahuje méně škrobu a více vody, čímž je ideální pro polévky.

Existuje mnoho receptů na tuřínové polévky, každý s jinými přísadami a kořením, aby se dosáhlo vynikající chuti. Některé recepty obsahují kořenovou zeleninu jako mrkev nebo celer, zatímco jiné mají šťavnatou rajčatovou omáčku nebo bylinky a koření jako tymián, rozmarýn nebo kari pro extra chuť.

Naše oblíbené recepty zahrnují tuřínovou polévku s hráškem, která obsahuje hrášek, kari a koření, a dodává tak extra chuť a teplejší pocit. Další oblíbenou variantou je tuřínová polévka s kukuřicí a slaninou, která je plná chuti a sýru.

Nezapomeňte, že tuřínové polévky mohou být výborným zdrojem vlákniny a vitamínů, takže jdou ruku v ruce s vaším zdravým životním stylem. Pokud jste ještě nikdy nezkusili tuřínovou polévku, vyzkoušejte některý z našich receptů a užijte si teplé a sýté jídlo v chladných zimních dnech!

zelenina





Recepty na tuřínové polévky: hřejivé a sýté jídlo pro zimní dny

Recepty na tuřínové polévky: hřejivé a sýté jídlo pro zimní dny

Tuřínová polévka s celerem a ředkvičkou

Tuřínová polévka s celerem a ředkvičkou je vynikající volbou na zimní oběd. Připravíte si ji takto:

  1. Do hrnce dáme olivový olej a orestujeme na něm na nudli cibuli a česnek.
  2. Přidáme nakrájený celer a ředkvičku a opékáme asi 5 minut.
  3. Zalijeme vodou a přidáme na kostky nakrájený tuřín.
  4. Osolíme a opepříme a necháme vařit asi 20 minut, dokud není celer měkký.
  5. Nalejeme do misky a můžeme ozdobit bylinkami.

Tuřínová polévka s kořenovou zeleninou a uzeným

Tuřínová polévka s kořenovou zeleninou a uzeným je ideální jídlo po sportovním výkonu v zimních dnech. Připravíte ji takto:

  1. Do hrnce dáme olivový olej a orestujeme na něm na nudli cibuli a česnek.
  2. Přidáme na kostky nakrájenou mrkev, petržel a celer a osmahneme asi 10 minut.
  3. Přidáme na kostky nakrájenou uzenou krkovičku a smažíme asi 5 minut.
  4. Zalijeme vodou, přidáme tuřín a vaříme asi 20 minut, dokud není zelenina měkká.
  5. Nalejeme do misky, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s chlebem.

Pokud hledáte další recepty na tuřínové polévky, mrkněte na tento odkaz na americkém webu Delish.


FAQs: Recepty na tuřínové polévky – hřejivé a sýté jídlo pro zimní dny

Co je to tuřínová polévka?

Tuřínová polévka je tradiční česká polévka, která se vyrábí z tuřínu – kořene zvaného také český chřest. Polévka má hustou a sýrovou konzistenci a výraznou chuť. Díky kořenům, které obsahuje, také poskytuje mnoho vitamínů a minerálů.

Jaký je rozdíl mezi hřejivou a sýtou tuřínovou polévkou?

Hřejivá tuřínová polévka se vyrábí s různými kořením, jako jsou zázvor, kurkuma nebo chilli, a má ostrou chuť. Sýtá tuřínová polévka se vyrábí s různými druhy kořenov zeleniny, jako jsou mrkev, celer nebo petrželová kořen, a má jemnější chuť a hlavně je díky své konzistenci velmi sýtá.

Možné varianty tuřínové polévky?

Existují různé varianty tuřínové polévky, například s mrkví, kukuřicí, hráškem, fazolemi nebo s pórkem. Některé recepty také zahrnují uzené maso nebo houby. Každá varianta má své vlastní aroma a chuť.

Jaké množství tuřínu je potřeba na přípravu polévky pro 4 osoby?

Obvykle se používá 500g tuřínu na 4 porce. Je ale vhodné řídit se specifickým receptem, protože některé recepty mohou vyžadovat různé množství.

Jak dlouho se tuřínová polévka vaří?

Záleží na konkrétním receptu, ale v průměru by měla vařit tuřínová polévka asi hodinu. Je důležité vařit ji na mírném ohni a často promíchat, aby se ingredience pečlivě spojily a polévka zůstala krémová a hladká.

Je možné použít mražený tuřín pro přípravu polévky?

Ano, mražený tuřín lze použít na přípravu tuřínové polévky. Je ale důležité nechat ho rozmrazit před vařením, aby se snížila šance na vznik hrudek v polévce. Vzhledem k tomu, že se tuřínová polévka vaří poměrně dlouho, nemusí být nutné tuřín před vařením úplně rozmrazit.

zeleninova

Tuřín zelenina: Zdravá a chutná potravina

Co je to tuřín zelenina

Tuřín zelenina je kořenová zelenina s kulatým tvarem a zeleným povrchem. Je to velmi populární potravina v České republice a na Slovensku. Tuřín zelenina je bohatá na vitamíny a minerály, což ji činí velmi zdravou potravinou.

Zdravotní přínosy tuřínu zeleniny

Tuřín zelenina obsahuje velké množství vlákniny, ovlivňuje trávicí trakt a snižuje riziko srdečních chorob. Také pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi a je ideálním zdrojem vitamínu C a draslíku.

Jak používat tuřín zeleninu v kuchyni

Tuřín zelenina se často používá v lahodných pokrmech, jako jsou polévky, saláty nebo pečená zelenina. Také se dá připravovat jako zdravá alternativa k bramborám.

Zkuste použít tuřín zeleninu do vaší kuchyně a užijte si její zdravotní a chuťové přínosy!

Další informace o tuřínu zelenině na wikipedii

vegetables

Recepty na tuřínové polévky: hřejivé a sýté jídlo pro zimní dny

  • Tuřínová polévka s pórkem a klobásou je rychlý a chutný recept
  • Pro vegetariány je ideální tuřínová polévka s kořenovou zeleninou a luštěninami
  • Tuřínová polévka s hovězím masem a cibulí je oblíbenou variantou
  • Pro milovníky exotiky je tuřínová polévka s kokosem a kari kořením skvělá volba
  • Tuřínová polévka s uzeným masem a žlutou řepou je originální a chutná
  • Tradiční českou recepturou je tuřínová polévka s bramborami a ústřicemi

Kategorie – potraviny

[su_button url="https://vyzivahrou.cz/ketomix-sleva" background="#ef2d3d" size="10" icon="icon: info-circle"]TIP: Podívejte se na NEJOBLÍBENĚJŠÍ DIETU, s kterou v Česku zhubly tisíce lidí![/su_button]

Podobné příspěvky