Revoluční způsob, jak ochutit mraženou zeleninu na másle
Revoluční způsob, jak ochutit mraženou zeleninu na másle
Chystáte se udělat něco skvělého s mraženou zeleninou, ale nevíte jak ji ochutit? Tak tady je pro vás revoluční způsob, jak to udělat – přidejte máslo! Ano, s touto jednoduchou přísadou můžete přidat zelenině skvělou chuť a změnit celý váš jídelníček!
Ale jak na to? Samozřejmě, že to není tak jednoduché jako jen přidat máslo na vrchol mražené zeleniny. Nejdříve si dejte do hrnce máslo a nechte ho rozpustit. Poté přidejte mraženou zeleninu a nechte ji vařit asi 5 až 10 minut, dokud nebude měkká. Poté jemně přidejte koření podle vašeho gusta a je hotovo!
S tímto revolučním způsobem, jak si dopřát mraženou zeleninu na másle, budete mít nový důvod, proč ji mít v ledničce!
Klíčová slova: revoluce, mražená zelenina, máslo, koření, chuť

Revoluční způsob, jak ochutit mraženou zeleninu na másle
Základní informace
Mražená zelenina je skvělým zdrojem vitamínů a minerálů, avšak mnoho lidí si ji nepamatuje jako chutné jídlo. Pokud ovšem použijete revoluční způsob, jak ji připravit, určitě si ji zamilujete.
Co budeme potřebovat
– Mraženou zeleninu (oblíbená zelenina dle vaší volby)
– Máslo
– Sůl
– Cukr
Postup
1. Na pánvi rozehřejeme máslo, dokud nerozpustí a nezačne trochu čachat.
2. K tomu přidáme trochu soli a cukru, podle vašeho vkusu.
3. Mraženou zeleninu z původního obalu vyklepneme na talířek a necháme ji rozmrazit.
4. Rozmrazenou zeleninu přidáme přímo k máslové směsi na pánvi a připravujeme přibližně 7-10 minut, čímž získáme krásně připravenou zeleninu s lahodnou příchutí.
5. Hotovou zeleninu podáváme jako přílohu k hlavním jídlům.
Recept na mraženou zeleninu s omeletou
Chcete-li udělat něco speciálního, můžete použít revoluční způsob k přípravě mražené zeleniny ve spojení s omeletou. Zeleninu připravte podle předchozího postupu a smíchejte ji s nakrájenými rajčaty a sýrem. Na pánvi si připravte omeletu a poté ji jednoduše přeložte na polovinu, přidáte zeleninu na jednu polovinu omelety, a poté zbytek omelety složíme přes náplň. Hotovou omeletu můžete podávat jako samostatné jídlo nebo jako doplněk k hlavnímu jídlu.
Nevěříte, že může být příprava mražené zeleniny tak snadná a chutná? Vyzkoušejte to a uvidíte! Pokud máte tipy na další skvělé recepty, neváhejte nám je sdělit.
P.S.: Pokud máte zájem o více receptů ze zahraničí, můžete navštívit webovou stránku tasteofhome.com, kde najdete mnoho dalších skvělých nápadů na přípravu mražené zeleniny.
Revoluční způsob, jak ochutit mraženou zeleninu na másle
Co je to za recept?
Tento recept je velmi jednoduchý a rychlý způsob, jak vykouzlit chutnou a rychlou večeři z mražené zeleniny. Stačí jen následovat pár jednoduchých kroků a během chvilky máte na stole pořádnou porci zdravého jídla.
Co budu potřebovat?
- 1 balení mražené zeleniny (např. hrášek, fazolky, mrkev apod.)
- 1 lžíci másla
- sůl
- pepř
Jak na to?
- Do hrnce dejte vodu a přiveďte ji k varu
- Přidejte mraženou zeleninu do vroucí vody a vařte ji asi 5-6 minut nebo dokud nebude měkká
- Slijte vodu a přidejte lžíci másla a sůl a pepř podle chuti
- Dobře promíchejte a můžete servírovat
Jakou zeleninu mohu použít?
Do tohoto receptu můžete použít jakoukoliv mraženou zeleninu, kterou máte rádi. Oblíbené jsou např. hrášek, fazolky, mrkev, brokolice apod. Některé druhy zeleniny budou potřebovat delší dobu vaření, takže sledujte pokyny na balení.

Mražená zelenina na másle: skvělá alternativa k čerstvým plodinám
Výhody mražené zeleniny na másle
Mražená zelenina na másle je skvělou alternativou k čerstvým plodinám, zejména v zimních měsících, kdy je čerstvá zelenina méně dostupná a dražší. Mražená zelenina je mnohdy dokonce kvalitnější než čerstvá zelenina, jelikož se na rozdíl od čerstvé zeleniny nevystavuje nežádoucím vlivům, jako je například slunce a působení pesticidů.
Díky dodání máslové příchuti mražená zelenina na másle získává navíc lepší chuť a větší využití při přípravě jídel. Vynikající je například mražený hrášek na másle, který je skvělou přílohou k různým druhům masa.
Výroba mražené zeleniny na másle
Mražená zelenina na másle se vyrábí v procesu napařování, kdy se přidává máslo a poté se zelenina zmrazí. Díky tomuto procesu se zelenina neztrácí na kvalitě a chuťových vlastnostech.
Využití mražené zeleniny na másle
Mražená zelenina na másle se dá využít při přípravě různých druhů jídel, jako jsou například polévky, omáčky, přílohy k masu a mnoho dalšího. Při vaření stačí mraženou zeleninu na másle jednoduše přidat do hrnce nebo pánve a nechat ji rozmrazit.
Pokud se o mraženou zeleninu na másle chcete dozvědět více, navštivte stránku věnovanou této tématice na Wikipedii.

Revoluční způsob, jak ochutit mraženou zeleninu na másle
- Doporučeno mraženou zeleninu rozmrazit před vařením v miskách s vodou a solí.
- Použijte máslo jako bázi pro přípravu – nezahrnuje žádné další chemikálie do vašich jídel.
- Kombinace bylinek a koření s máslem do zeleniny je nejnabízející způsob jak ji ochutit.
- Dalším způsobem jak ochutit mraženou zeleninu na másle, je přidání strouhaného parmezánu a česneku.
- Mraženou zeleninu lze také obalit vajíčkem a strouhankou a opéct v pánev, dokud nezíská křupavou kůrku.

Ahoj, jsem Hana, pocházím z USA a do Česka jsem se provdala před 4 lety. Přestože moje čeština není perfektní, věřím, že mé články vám budou k užitku. Mou největší zálibou je zdravé stravování, fitness a vůbec zdravý životní styl.




