Kedlubenná polévka s krevetami a kokosovým mlékem: Exotické chuťové zážitky
Kedlubenná polévka s krevetami a kokosovým mlékem: Exotické chuťové zážitky
Pokud hledáte pořádnou dávku exotiky, rozhodně si nenechte ujít návštěvu asijské restaurace a ochutnejte tam jejich specialitu – kedlubennou polévku s krevetami a kokosovým mlékem.
Tato polévka je plná intenzivních a bohatých chutí. Kromě zeleniny, jako jsou kedluben, mrkev a paprika, je v ní také velké množství krevet, které dodávají polévce delikátní mořskou chuť. Kokosové mléko pak přidává do polévky exotický nádech.
Tuto specialitu si rozhodně nenechte ujít, pokud chcete ochutnat něco nového a zajímavého. Je to ideální volba pro milovníky asijské kuchyně a pro ty, kteří se chtějí unést na výlet do světa nevšedních a exotických chutí. Tak neváhejte a vyzkoušejte kedlubennou polévku s krevetami a kokosovým mlékem!
Kedlubenná polévka s krevetami a kokosovým mlékem: Exotické chuťové zážitky
Co to je?
Kedlubenná polévka s krevetami a kokosovým mlékem je tradiční thajské jídlo, které se vyznačuje bohatou chutí a exotickými ingrediencemi.
Jak se připravuje?
Pro přípravu této polévky budete potřebovat:
- 400 g kedluben
- 300 g krevet
- 500 ml kokosového mléka
- 300 ml vývaru
- 4 stroužky česneku
- 1 ústřice
- čerstvý koriandr
- sůl, pepř, olej
Postup:
- Na pánvi si orestujeme česnek na oleji
- Následně přidáme kedluben a udusíme ho do měkka
- Doplníme kokosovým mlékem a zalijeme vývarem
- Hojně osolíme, opepříme a podle potřeby dochutíme
- Přidáme nakrájené krevety a vaříme asi 5 minut
- Podáváme posypané na jemno nakrájeným koriandrem a ústřicí
Proč si to zamilovat?
Kedlubenná polévka s krevetami a kokosovým mlékem nabízí nejenom bohatou a výraznou chuť, ale také množství
zdravotních výhod:
- Kokosové mléko obsahuje zdravé tuky, které pomáhají s nižším cholesterolem a lepší imunitou
- Kedluben je bohatý na vlákninu a antioxidanty, což pomáhá s jazykovými problémy, které s tím souvisejí
- Krevety jsou bohaté na bílkoviny, vitamíny, minerály a omega-3 mastné kyseliny, což pomáhá s prevencí řady zdravotních problémů jako je anémie, kardiovaskulární onemocnění, neurologické poruchy a další
Recepty na podobná jídla
Pro další chuťové zážitky z thajské kuchyně, určitě neváhejte vyzkoušet tyto recepty:
Pad Kra Pao Gai – pikantní směs z mletého masa s množstvím koření a thajských bylinek,
Zelený kari – polévka s kuřecím masem, zeleninou a omáčkou z kokosového mléka a zelených chilli papriček,
Tom yum soup – jasná pikantní polévka s krevetami, zázvorem, citronovou trávou a dalšími exotickými ingrediencemi.
Kedlubenná polévka s krevetami a kokosovým mlékem: často kladené dotazy
1. Co je to za polévku?
Kedlubenná polévka s krevetami a kokosovým mlékem je exotická polévka z Thajska, která kombinuje chuťové zážitky sladkého, slaného a kořeněného.
2. Jaký je hlavní ingredience?
Hlavními ingrediencemi jsou kedluben, krevety a kokosové mléko.
3. Jaká je chuť této polévky?
Kedlubenná polévka s krevetami a kokosovým mlékem má exotickou chuť, která je sladká, slaná a kořeněná.
4. Jak ji připravit?
Pro přípravu této polévky je třeba nejprve uvařit kedluben a krevety. Poté se ve větší hrnci rozehřeje kokosový olej a přidají se koření, jako jsou česnek, zázvor a chilli papričky. Poté se přidá kedluben, krevety, kokosové mléko a podává se s rýží a bylinkami.
5. Je tato polévka vhodná pro vegetariány?
Obvykle není, protože obsahuje krevety. Nicméně, vegetariáni by mohli nahradit krevety za tofu nebo jiné rostlinné proteiny a připravit si tak vegetariánskou verzi této polévky.
6. Je tato polévka zdravá?
Kedlubenná polévka s krevetami a kokosovým mlékem obsahuje mnoho vitamínů a minerálů získaných z kedlubenu a rýže, ale také má vysoký obsah tuku a sodíku z kokosového mléka a krevet. Proto by se měla konzumovat v malých porcích jako součást vyvážené stravy.
Kedluben: Pochoutka plná chuti a výživy
Co je kedluben a jak se používá
Kedluben je kořenová zelenina s lahodnou chutí a množstvím výživných látek, jako jsou vitamíny C a K, draslík a železo. Používá se především jako součást různých pokrmů, jako jsou na příklad polévky, saláty nebo grilované zeleniny. Pokud chcete vyzkoušet nové recepty s kedlubenem, najdete spoustu nápadů na internetu.
Jak si vybrat kvalitní kedluben
Při nákupu kedlubenu je důležité vybírat plody s pevnou kůží a bez poškození. Ideální je vybrat menší kusy kedlubenu, které mají větší koncentraci výživných látek a lepší chuť.
Nejznámější recepty s kedlubenem
1. Kedlubenová polévka s kuřetem: https://cs.wikipedia.org/wiki/Kedlubenov%C3%A1_pol%C3%A9vka
2. Grilovaný kedluben: https://cs.wikipedia.org/wiki/Kedluben
3. Kedlubenové karbonátky: https://cs.wikipedia.org/wiki/Kedlubenov%C3%A9_karbon%C3%A1tky
Vyberte si, který recept se vám nejvíce líbí a připravte si pochoutku plnou chuti a výživy!
– Kedlubenná polévka s krevetami a kokosovým mlékem
– Exotické chuťové zážitky
– Bez použití H1 nadpisu
– Nadpis H2 se použije pro komentář
– Skvělá kombinace přírodních surovin
– Chuťová exploze
– Vhodné pro lidi, kteří se chtějí podpořit aktivnější životní styl
– Inovativní nápad zahájil toto letošní léto
– Připravte si chuťový zážitek s kedlubenem, kokosem a krevetami.
Ahoj, jsem Hana, pocházím z USA a do Česka jsem se provdala před 4 lety. Přestože moje čeština není perfektní, věřím, že mé články vám budou k užitku. Mou největší zálibou je zdravé stravování, fitness a vůbec zdravý životní styl.