|

Kedlubenná polévka s krevetami a kokosovým mlékem: Exotické chuťové zážitky

Kedlubenná polévka s krevetami a kokosovým mlékem: Exotické chuťové zážitky

Pokud hledáte pořádnou dávku exotiky, rozhodně si nenechte ujít návštěvu asijské restaurace a ochutnejte tam jejich specialitu – kedlubennou polévku s krevetami a kokosovým mlékem.

Tato polévka je plná intenzivních a bohatých chutí. Kromě zeleniny, jako jsou kedluben, mrkev a paprika, je v ní také velké množství krevet, které dodávají polévce delikátní mořskou chuť. Kokosové mléko pak přidává do polévky exotický nádech.

Tuto specialitu si rozhodně nenechte ujít, pokud chcete ochutnat něco nového a zajímavého. Je to ideální volba pro milovníky asijské kuchyně a pro ty, kteří se chtějí unést na výlet do světa nevšedních a exotických chutí. Tak neváhejte a vyzkoušejte kedlubennou polévku s krevetami a kokosovým mlékem!

zelenina



Kedlubenná polévka s krevetami a kokosovým mlékem: Exotické chuťové zážitky

Kedlubenná polévka s krevetami a kokosovým mlékem: Exotické chuťové zážitky

Co to je?

Kedlubenná polévka s krevetami a kokosovým mlékem je tradiční thajské jídlo, které se vyznačuje bohatou chutí a exotickými ingrediencemi.

Jak se připravuje?

Pro přípravu této polévky budete potřebovat:

  • 400 g kedluben
  • 300 g krevet
  • 500 ml kokosového mléka
  • 300 ml vývaru
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ústřice
  • čerstvý koriandr
  • sůl, pepř, olej

Postup:

  1. Na pánvi si orestujeme česnek na oleji
  2. Následně přidáme kedluben a udusíme ho do měkka
  3. Doplníme kokosovým mlékem a zalijeme vývarem
  4. Hojně osolíme, opepříme a podle potřeby dochutíme
  5. Přidáme nakrájené krevety a vaříme asi 5 minut
  6. Podáváme posypané na jemno nakrájeným koriandrem a ústřicí

Proč si to zamilovat?

Kedlubenná polévka s krevetami a kokosovým mlékem nabízí nejenom bohatou a výraznou chuť, ale také množství
zdravotních výhod:

  • Kokosové mléko obsahuje zdravé tuky, které pomáhají s nižším cholesterolem a lepší imunitou
  • Kedluben je bohatý na vlákninu a antioxidanty, což pomáhá s jazykovými problémy, které s tím souvisejí
  • Krevety jsou bohaté na bílkoviny, vitamíny, minerály a omega-3 mastné kyseliny, což pomáhá s prevencí řady zdravotních problémů jako je anémie, kardiovaskulární onemocnění, neurologické poruchy a další

Recepty na podobná jídla

Pro další chuťové zážitky z thajské kuchyně, určitě neváhejte vyzkoušet tyto recepty:
Pad Kra Pao Gai – pikantní směs z mletého masa s množstvím koření a thajských bylinek,
Zelený kari – polévka s kuřecím masem, zeleninou a omáčkou z kokosového mléka a zelených chilli papriček,
Tom yum soup – jasná pikantní polévka s krevetami, zázvorem, citronovou trávou a dalšími exotickými ingrediencemi.

Kedlubenná polévka s krevetami a kokosovým mlékem: často kladené dotazy

1. Co je to za polévku?

Kedlubenná polévka s krevetami a kokosovým mlékem je exotická polévka z Thajska, která kombinuje chuťové zážitky sladkého, slaného a kořeněného.

2. Jaký je hlavní ingredience?

Hlavními ingrediencemi jsou kedluben, krevety a kokosové mléko.

3. Jaká je chuť této polévky?

Kedlubenná polévka s krevetami a kokosovým mlékem má exotickou chuť, která je sladká, slaná a kořeněná.

4. Jak ji připravit?

Pro přípravu této polévky je třeba nejprve uvařit kedluben a krevety. Poté se ve větší hrnci rozehřeje kokosový olej a přidají se koření, jako jsou česnek, zázvor a chilli papričky. Poté se přidá kedluben, krevety, kokosové mléko a podává se s rýží a bylinkami.

5. Je tato polévka vhodná pro vegetariány?

Obvykle není, protože obsahuje krevety. Nicméně, vegetariáni by mohli nahradit krevety za tofu nebo jiné rostlinné proteiny a připravit si tak vegetariánskou verzi této polévky.

6. Je tato polévka zdravá?

Kedlubenná polévka s krevetami a kokosovým mlékem obsahuje mnoho vitamínů a minerálů získaných z kedlubenu a rýže, ale také má vysoký obsah tuku a sodíku z kokosového mléka a krevet. Proto by se měla konzumovat v malých porcích jako součást vyvážené stravy.

zeleninova

Kedluben: Pochoutka plná chuti a výživy

Co je kedluben a jak se používá

Kedluben je kořenová zelenina s lahodnou chutí a množstvím výživných látek, jako jsou vitamíny C a K, draslík a železo. Používá se především jako součást různých pokrmů, jako jsou na příklad polévky, saláty nebo grilované zeleniny. Pokud chcete vyzkoušet nové recepty s kedlubenem, najdete spoustu nápadů na internetu.

Jak si vybrat kvalitní kedluben

Při nákupu kedlubenu je důležité vybírat plody s pevnou kůží a bez poškození. Ideální je vybrat menší kusy kedlubenu, které mají větší koncentraci výživných látek a lepší chuť.

Nejznámější recepty s kedlubenem

1. Kedlubenová polévka s kuřetem: https://cs.wikipedia.org/wiki/Kedlubenov%C3%A1_pol%C3%A9vka

2. Grilovaný kedluben: https://cs.wikipedia.org/wiki/Kedluben

3. Kedlubenové karbonátky: https://cs.wikipedia.org/wiki/Kedlubenov%C3%A9_karbon%C3%A1tky

Vyberte si, který recept se vám nejvíce líbí a připravte si pochoutku plnou chuti a výživy!

vegetables

– Kedlubenná polévka s krevetami a kokosovým mlékem
– Exotické chuťové zážitky
– Bez použití H1 nadpisu
– Nadpis H2 se použije pro komentář
– Skvělá kombinace přírodních surovin
– Chuťová exploze
– Vhodné pro lidi, kteří se chtějí podpořit aktivnější životní styl
– Inovativní nápad zahájil toto letošní léto
– Připravte si chuťový zážitek s kedlubenem, kokosem a krevetami.

Kategorie – potraviny

[su_button url="https://vyzivahrou.cz/ketomix-sleva" background="#ef2d3d" size="10" icon="icon: info-circle"]TIP: Podívejte se na NEJOBLÍBENĚJŠÍ DIETU, s kterou v Česku zhubly tisíce lidí![/su_button]

Podobné příspěvky

Napsat komentář