|

Ořechy v kuchyni: recepty s mandlemi, kešu a lískovými ořechy

Ořechy v kuchyni: recepty s mandlemi, kešu a lískovými ořechy

Ořechy jsou skvělým zdrojem bílkovin, vitaminů a minerálů. V kuchyni mohou být využity na mnoho způsobů, ať už ve sladkých, nebo slaných jídlech. Pokud hledáte recepty s ořechy, zkuste některé z následujících:

Mandle jsou vynikající v kombinaci s ovocem, jogurtem nebo hořkou čokoládou. Zkuste například mandle namočit v medu a nasypat na ovocný salát, nebo si připravit mandle s kozím sýrem a fíky. Mandle můžete také použít jako základ pro domácí krémovou pomazánku.

Kešu jsou ovocem tropického stromu a mají jemnou chuť s oříškovým aroma. V kuchyni se často používají v asijské kuchyni, například v indické kari. Kešu můžete také použít jako náplň do těsta na sladké pečivo, nebo si připravit zapečené kešu s mandlovým krémem.

Lískové ořechy jsou výbornou surovinou pro přípravu dezertů, jako jsou například lískové ořechové brownies nebo krém z lískových ořechů na dort. Lískové ořechy také můžete použít na zahuštění omáček, nebo je namočit v medu a použít jako ozdobu na dort.

Ořechy jsou nejen výborné a zdravé, ale také nabízejí nekonečné množství možností v kuchyni. Vyzkoušejte některý z výše uvedených receptů a přidejte si do svého jídelníčku více ořechů!

ořechy




Ořechy v kuchyni: Recepty s mandlemi, kešu a lískovými ořechy

Recepty s mandlemi

Mandle jsou skvělým zdrojem bílkovin a vitaminu E. Navíc jsou velmi chutné a skvěle se hodí do dortů, sušenek nebo do salátů.

Mandelový salát s rukolou a vlašskými ořechy

Pro tento salát budete potřebovat:

  • Rukolu
  • Mandle
  • Vlašské ořechy
  • Kozí sýr
  • Citrónový dresing

Postup:

  1. Namočte mandle do vroucí vody na 5 minut.
  2. Očistěte rukolu.
  3. Přidejte nasekané vlašské ořechy a kousky kozího sýra.
  4. Přidejte olivový olej a citrónový dresing.

Podobně můžete přidávat mandle do různých receptů jako například do smoothie nebo do slaných jídel.

Recepty s kešu

Kešu jsou nejen chutné, ale také jsou bohaté na minerály a vitamíny. Jsou dobrým zdrojem zinku, který podporuje imunitu.

Kari s kešu a brokolicí

Pro tento recept budete potřebovat:

  • Cibuli
  • Česnek
  • Kari koření
  • Půlku kila brokolice
  • Konzervované kešu
  • Rýži na podávání

Postup:

  1. Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kousky a orestujte na pánvi s olejem.
  2. Přidejte kari a nechte krátce restovat.
  3. Přidejte nasekanou brokolici a kešu.
  4. Přidejte trochu vody a vařte na mírném ohni dokud brokolice není měkká.
  5. Přidejte půlku lžíce soli a trochu pepře.
  6. Servírujte s rýží.

Tento recept můžete také upravit a přidat do něj jiné přísady, jako například fazole nebo kukuřici.

Recepty s lískovými ořechy

Lískové ořechy jsou nejen oblíbenými ořechy do sladkých dezertů, ale také se skvěle hodí do slaných jídel. Jsou zdrojem omega-3 mastných kyselin a jsou bohaté na vlákninu.

Lískový pesto

Pro tento recept budete potřebovat:

  • Lískové ořechy
  • Olivový olej
  • Citronovou šťávu
  • Česnek
  • Sůl a pepř

Postup:

  1. Přibližně 100 g lískových ořechů nasekejte na drobné kousky.
  2. Přidejte 1 dcl olivového oleje, 2 lžíce citronové šťávy a 2 lžíce nasekaného česneku.
  3. Vše promíchejte v mixéru dokud nebude pesto hladké.
  4. Přidejte sůl a pepř podle chuti.

Toto lískové pesto můžete použít jako nádivku do těstovin nebo jako přílohu ke grilovanému masu.

Zdroj: Food Network




FAQs – Ořechy v kuchyni: recepty s mandlemi, kešu a lískovými ořechy

1. Jaké jsou nejlepší recepty s mandlemi?

Z mandle lze připravit mnoho chutných jídel, například mandle jsou skvělým ingrediencí do dezertů, jako je třeba mandlové krémy a sušenky. Také se často používají do salátů či jako ingredience do omáček a vařených jídel.

2. Jaké jsou nejlepší recepty s kešu?

Kešu patří do rodiny ořechů, ale má jemnou a oříškovou chuť. Proto lze například z kešu připravit krémy, jako je třeba cajunský kešu krém nebo kešu tvarohový krém. Také se dají použít do salátů, vařených jídel či jako ingredience do pečení.

3. Jaké jsou nejlepší recepty s lískovými ořechy?

Lískové ořechy jsou velmi oblíbené v kuchyni a lze z nich připravit mnoho různých jídel. Například je můžete použít do těsta na sladká i slaná pečiva, do různých dezertů, jako například lískooříškový krém. Také se často používají do salátů a jako ingredience do omáček či vařených jídel.

zeleninova

Druhy ořechů: několik možností pro posunutí vaší stravy na vyšší level

Lískové ořechy

Lískové ořechy jsou skvělým zdrojem bílkovin a vlákniny. Tyto ořechy jsou bohaté na vitamíny E a B a antioxidanty, které mohou pomoci snížit riziko srdečních chorob. Můžete je pojídat samotné, nebo je použít jako ingredience do různých pokrmů, jako jsou saláty nebo dezerty.

Mandle

Mandle jsou dalším výborným zdrojem bílkovin a vlákniny. Jsou také bohaté na vitamíny E a B a minerály, jako je vápník a hořčík. Mandle jsou skvělé na svačinu nebo jako součást snídaně, jako například v ovsené kaši nebo jogurtu.

Kešu ořechy

Kešu ořechy jsou bohaté na minerály, jako je hořčík a zinek, a jsou také dobrou zdroj bílkovin a vlákniny. Tyto ořechy mají také nízký glykemický index, takže mohou pomoci udržet hladinu cukru v krvi stabilní. Můžete je pojídat samotné nebo je použít v různých receptech, jako jsou třeba exotické pokrmy.

Přidáním těchto druhů ořechů do své stravy můžete posunout svou stravu na vyšší level. Nejenže poskytují mnoho výživných látek, ale také mohou být vynikající chutí. Pokuste se experimentovat s různými recepty, abyste se při konzumaci ořechů nikdy nenudili.

Zdrojová stránka

orisky

Ořechy v kuchyni: recepty s mandlemi, kešu a lískovými ořechy

  • Recepty s mandlemi, kešu a lískovými ořechy
  • Krok za krokem vysvětlené recepty
  • Chutné a zdravé jídlo s ořechy
  • Různé druhy jídel jako dezerty, slané jídla a saláty
  • Vítaná změna v kuchyni

Kategorie – potraviny

[su_button url="https://vyzivahrou.cz/ketomix-sleva" background="#ef2d3d" size="10" icon="icon: info-circle"]TIP: Podívejte se na NEJOBLÍBENĚJŠÍ DIETU, s kterou v Česku zhubly tisíce lidí![/su_button]

Podobné příspěvky

Napsat komentář