|

Pikantní, sladké, kyselé: Seznamte se s nejlepšími druhy paprik pro různá chuťová přání

Pikantní, sladké, kyselé: Seznamte se s nejlepšími druhy paprik pro různá chuťová přání

Papriky jsou velmi oblíbenou zeleninou, kterou najdeme v mnoha kuchyních po celém světě. Jsou plné chuti a mohou být pikantní, sladké, kyselé nebo dokonce smíšené. V této příručce se dozvíte o nejlepších druzích paprik, které vám budou vyhovovat podle vašich chuťových preferencí.

Habanero paprika je jednou z nejostřejších paprik na světě. Tato paprika je extrémně pikantní a není pro každého. Pokud máte rádi pikantní jídla, určitě byste se měli podívat na tuto papriku.

Poblano paprika je mírně pikantní, s výraznou chutí. Tato paprika se nejčastěji používá v mexické kuchyni a dává se do enchaladas nebo quesadillas.

Jalapeño paprika je středně pikantní a má vynikající chuť. Tato paprika je velmi populární v tex-mex kuchyni a používá se v salse nebo guacamole.

Bell paprika je velmi sladká s vynikající chutí. Tato paprika je ideální pro saláty nebo jako přísada do sendvičů.

Shishito paprika je mírně kyselá a má vynikající chuť. Tato paprika je velmi populární v japonské kuchyni a nejčastěji se podává jako předkrm s ponzu omáčkou.

Nyní máte seznam nejlepších druhů paprik, které byste měli vyzkoušet podle vašich chuťových preferencí. Pamatujte si, že každý druh papriky má svou vlastní chuť a pikantnost, takže se nebojte experimentovat a vytvářet nová jídla.

zelenina



Pikantní, sladké, kyselé: Seznamte se s nejlepšími druhy paprik pro různá chuťová přání

Pikantní, sladké, kyselé: Seznamte se s nejlepšími druhy paprik pro různá chuťová přání

Papriky jsou nejen krásné na pohled, ale také se skvěle hodí do mnoha jídel. Pokud máte rádi jídla s paprikami, tak jistě víte, že existuje mnoho druhů paprik, které se liší nejen barvou, ale také chutí. V tomto článku si představíme nejlepší druhy paprik pro různá chuťová přání.

Pikantní papriky

Pokud máte rádi pikantní jídla, pak byste určitě měli ochutnat některý z těchto druhů paprik:

  • Chili papričky
  • Jalapeňos
  • Habanero
  • Cayenne
  • Pálenka Carolina Reaper

Tyto papriky jsou ideální pro přípravu omáček a marinád a také je můžete použít pro dochucení různých druhů masa a zeleniny. Pokud však nejste zvyklí na pikantní jídla, tak doporučujeme začít s méně pikantními druhy a postupně se dopracovat až k těm nejpikantnějším.

Sladké papriky

Pokud preferujete chuť sladkých jídel, tak byste měli zkusit ochutnat některý z těchto druhů paprik:

  • Kadeřávek
  • Krystalka
  • Semena papriky
  • Cukrák
  • Sladká červená paprika

Tyto druhy paprik jsou vhodné pro různé druhy salátů, omáček a polévek. Sladké papriky obsahují méně kapsaicinu než pikantní druhy, takže jsou ideální pro ty, kteří nejsou zvyklí na pikantní jídla.

Kyselé papriky

Kyselé papriky jsou ideální pro různé druhy nakládaných zelenin a mas. Níže uvádíme některé z druhů paprik, které mají kyselou chuť:

  • Gorka
  • Agrest
  • Bajadera
  • Slivková paprika

Kyselé papriky jsou vhodné pro přípravu nakládaných zelenin a marinád. Můžete je také použít pro přípravu různých druhů salátů a omáček.

Teď už víte, který druh papriky použít pro vaše chuťové přání. A pokud hledáte recepty s paprikami, tak zkuste projít tuto stránku foodnetwork.com.

Pikantní, sladké, kyselé: Seznamte se s nejlepšími druhy paprik pro různá chuťová přání

Jaké druhy paprik jsou pikantní?

Pokud milujete pikantní jídla, určitě byste měli ochutnat papriky jalapeño, habanero, cayenne a Thai chili. Tyto druhy mají vysokou hladinu kapsaicinu, který dává paprikám pikantní chuť.

Jaké druhy paprik jsou sladké?

Pokud preferujete sladkou chuť, můžete si vychutnat papriky bell nebo cubanelle. Tyto druhy mají nízkou hladinu kapsaicinu, což znamená, že nemají pikantní chuť a jsou sladké a téměř ovocné.

Jaké druhy paprik jsou kyselé?

Pokud máte rádi kyselé chutě, měli byste ochutnat papriky banana a wax papriky. Tyto druhy mají kyselou chuť a mohou být použity v různých kuchyních, například v thajské nebo mexické kuchyni.

zeleninova

Druhy zeleniny – co všechno sem patří?

Kořenová zelenina

Kořenová zelenina je tvořena kořenovými plody rostlin. Nejznámějšími druhy jsou mrkev, ředkev, brambory a celer.

Více informací na wikipedii

Luskoviny

Luskoviny jsou plody rostlin, které jsou uzpůsobeny k uchování semen. K tomuto druhu zeleniny patří hrách, fazole, sója nebo řádný český čoček.

Více informací na wikipedii

Kapustovitá zelenina

Kapustovité rostliny tvoří hlavy nebo listové růžice. Patří sem například zelí, růžičková kapusta, brokolice, květák nebo kel.

Více informací na wikipedii

Květák

Květák je druh zeleniny z čeledi brukvovitých. Patří mezi tzv. hlavovou zeleninu a je bohatý na vitamín C, K a B6.

Rajčata

Rajčata jsou plodem rajčatovníku. Často se považují za zeleninu, ale odborně spadají mezi ovoce. Obsahují mnoho vitamínů a minerálů, jako například vitamín C, E a draslík.

vegetables

Pikantní, sladké, kyselé: Seznamte se s nejlepšími druhy paprik pro různá chuťová přání

  • Existuje mnoho druhů paprik, které nabízejí různé chuťové vlastnosti
  • Pikantní papriky jsou ideální pro ty, kteří milují kořeněné jídlo, jako např. jalapeňo nebo habanero papriky
  • Sladké papriky jsou skvělou volbou pro ty, kteří se chtějí vyhnout ostré chuti, jako např. červené, zelené a žluté papriky
  • Kyselé papriky jsou oblíbenou přísadou do nakládané zeleniny nebo do chutných sals
  • Kombinací různých druhů paprik můžete snadno přizpůsobit chuť vašim přáním a ve výsledku vytvořit skvělé jídlo, které bude mít skvělou chuť

Kategorie – potraviny

[su_button url="https://vyzivahrou.cz/ketomix-sleva" background="#ef2d3d" size="10" icon="icon: info-circle"]TIP: Podívejte se na NEJOBLÍBENĚJŠÍ DIETU, s kterou v Česku zhubly tisíce lidí![/su_button]

Podobné příspěvky