|

Příprava a servírování kedlubenu jako lahodné předkrmy na večírky a oslavy

Příprava a servírování kedlubenu jako lahodné předkrmy na večírky a oslavy

Kedluben je oblíbenou zeleninou v mnoha kuchyních po celém světě. Pokud hledáte nový způsob, jak si užít tuto křupavou zeleninu, zkuste ji servírovat jako předkrmy na vašich dalších večírcích a oslavách. Připravit a servírovat kedluben je velmi snadné a může být skvělým způsobem, jak uvést hosty do nálady a nabídnout jim něco chutného, zdravého a zábavného.

Příprava kedlubenů nemůže být jednodušší. Stačí je omyt a nakrájet na tenké plátky. Můžete je grilovat, smažit nebo péct, dokud nejsou lehce zhnědnuté a křupavé. Pokud chcete být originální, můžete kedluben plnit mletým masem nebo sýrem a péct je jako malé zeleninové dortíky. Poté stačí přidat nejoblíbenější koření a dochutit omáčkami.

Servírování může být zábavným zážitkem pro všechny vaše hosty. Můžete podávat kedluben v malých mističkách nebo terinách jako součástí předkrmy, případně je připravit větší množství a umístit je na velkém pultu, kde si každý může vybrat podle své chuti. Kedluben můžete posypat čerstvými bylinkami, jako jsou koriandr, petrželka, tymián nebo rozmarýn, nebo přidat dozdobení zelenými saláty nebo nakrájenými rajčaty.

Lahodný a zdravý kedluben jako předkrm určitě oživí váš večírek nebo oslavu. Buďte kreativní při přípravě a servírování a uvidíte, že tento jednoduchý recept se stane favoritem všech vašich hostů. Bon appetit!

zelenina

Příprava a servírování kedlubenu jako lahodné předkrmy na večírky a oslavy

Co je kedluben a jak ho připravit?

Kedluben je jednou z oblíbených zeleninových pochutin, které můžete připravit jako dokonalé předkrmy pro vaše večírky a oslavy. Tento jednoduchý recept je snadný k přípravě a může být servírován buďto teplý nebo studený.

Ingredience:

  • 1 střední kedluben
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl
  • Pepř
  • Čerstvý tymián nebo rozmarýn

Příprava:

  1. Nejprve předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
  2. Oloupejte kedluben a nakrájejte ho na plátky o tloušťce asi 1 cm.
  3. Nalijte olivový olej do velké mísy a přidejte sůl, pepř a požadované koření. Dobře promíchejte.
  4. Ponořte každý plátek kedlubnu do směsi oleje a koření a položte na plech vyložený papírem na pečení.
  5. Přidejte přebytek oleje a koření z mísy na plátky kedlubnu.
  6. Připravený kedluben dejte do trouby a pečte asi 20 minut, dokud nezíská zlatohnědou barvu a není měkký na dotek.
  7. Servírujte teplý nebo studený.

Jak podávat kedluben?

Pokud se rozhodnete podávat kedluben jako předkrmy na večírky a oslavy, můžete ho servírovat spolu s oblíbenými omáčkami, jako jsou například sýrová nebo bylinková omáčka. Nebo si můžete připravit nastrouhaný parmazán a posypat po upečených plátcích kedlubnu. Doporučujeme si také připravit několik kousků čerstvých bylinek, které přidají plátkům kedlubnu na chuti i na výsledném vzhledu.

Odkazy na relevantní stránky

Pokud byste chtěli najít další chutné recepty a inspiraci na přípravu zeleninových předkrmy, doporučujeme navštívit tyto webové stránky:

Doufáme, že vám tento recept na kedluben pomohl a že se budete těšit na servírování těchto lahodných plátků jako předkrmy na vaší další akci.

Příprava a servírování kedlubenu jako lahodné předkrmy na večírky a oslavy

Jak připravit kedlubenové předkrmy?

Pro přípravu kedlubenových předkrmyů budete potřebovat čerstvý kedluben, který nakrájíte na menší kousky. Poté je můžete osmahnout na pánvi spolu s kořením, jako jsou například pepř, česnek, nebo tymián. Pokud chcete mít předkrm ještě víc lahodný, můžete každý kousek obalit vajíčkem a strouhankou a osmahnout v troubě.

Jak servírovat kedlubenové předkrmy?

Připravené kedlubenové předkrmy lze servírovat na různé způsoby. Můžete je nabídnout na talíři s dipem nebo omáčkou, jako například sýrovou nebo jogurtovou. Další možností je kedlubenové předkrmy podávat na malých špízcích s různým zeleninovým salátem a doplňky jako jsou olivy nebo cherry rajčátka.

zeleninova




Kedluben – výhody pro vaše zdraví

Kedluben – co to je

Kedluben, také nazývaný kedlubnová kapusta, je odrůda zelí, která se vyskytuje především na Slovensku a v České republice. Jeho charakteristickým znakem jsou kulaté hlávky s malými okvětními lístky.

Výhody pro zdraví

Kedluben je bohatý na vitamíny C a K, vlákninu a minerály, jako jsou vápník, hořčík a draslík. Díky tomu působí blahodárně na naše zdraví – podporuje imunitní systém, posiluje kosti a svaly a pomáhá udržovat zdravé trávení.

Kromě toho obsahuje kedluben i fytochemikálie, které mají protirakovinné a protizánětlivé účinky.

Tipy na přípravu

Kedluben můžete připravovat různými způsoby – vařit, péct, grilovat, dusit apod. Ideální je ho kombinovat s fazolkami nebo brambory a podávat např. s grilovaným kuřecím masem.

Pokud chcete zachovat co nejvíce živin, doporučujeme jej vařit na páře nebo vařit v šťávách s minimem vody.

Zajímavosti o kedlubnu

Kedluben se tradičně používá v kuchyni střední Evropy, zejména na Slovensku a v České republice. Název kedluben pochází z maďarštiny – „káposzta“ znamená zelí a „kel“ je označení pro kulatou hlávku.

Zdroj informací o kedlubnu na Wikipedii


vegetables

Příprava a servírování kedlubenu jako lahodné předkrmy na večírky a oslavy

  • Kedlubenové lístky umyjte a nakrájejte na menší kousky
  • Připravte si směs máslo, česnek a bylinky a rozehřejte v pánvi
  • Přidejte kedlubenové kousky a osmahněte do měkka
  • Servírujte na malých talířcích s kousky sýra a pečivem
  • Doporučujeme podávat s kvalitním bílým vínem

Kategorie – potraviny

[su_button url="https://vyzivahrou.cz/ketomix-sleva" background="#ef2d3d" size="10" icon="icon: info-circle"]TIP: Podívejte se na NEJOBLÍBENĚJŠÍ DIETU, s kterou v Česku zhubly tisíce lidí![/su_button]

Podobné příspěvky