|

Recepty s jahodami: Od marmelády po dezerty

Recepty s jahodami: Od marmelády po dezerty

Co by to bylo za léto bez sladkých jahod? Pro ty, kdo hledáte inspiraci na recepty s jahodami, jsme připravili širokou škálu nápadů – od marmelád po dezerty, které vaše chuťové buňky rozzáří! Zde jsou některé z nejlepších jahodových receptů:

Jahodová marmeláda – jednoduchá a rychlá domácí marmeláda z jahod, kterou si zamilujete.

Jahodový džem s bazalkou – zajímavá kombinace jahod a bazalky, která dodá džemu originální chuť.

Jahodový koktejl – úžasně osvěžující nápoj na horké léto.

Jahodový cheesecake – neodolatelný dezert, který si oblíbíte na první kousek.

Jahodový sorbet – lehký a zdravý zmrzlinový dezert vhodný nejen pro vegany.

Tak co čekáte? Pojďte si vychutnat ty nejlepší jahodové recepty a pobyt v kuchyni si užít!

ovocny

Recepty s jahodami: Od marmelády po dezerty

Jahodová marmeláda

Jahodová marmeláda je skvělým způsobem jak využít přebytku jahod v období jejich sezóny. Potřebujeme 1 kilogram jahod a 1 kilogram cukru. Jahody nasekáme na menší kousky a smícháme s cukrem. Necháme odpočinout asi 3 hodiny, než se vytvoří šťáva. Poté přivedeme k varu a vaříme asi 30 minut, nebo do zhoustnutí. Marmeládu nalijeme do sterilizovaných sklenic a zavíčkujeme. Můžeme použít jako náplň na koláče nebo nanášet na chleba.

Jahodový sirup

Jahodový sirup je osvěžující nápoj na letní den. Potřebujeme 300 gramů jahod, 250 gramů cukru, 250 ml vody a citrónovou šťávu. Jahody rozmixujeme a vložíme do hrnce s cukrem, vodou a citrónovou šťávou. Směs necháme vařit asi 15 minut a poté přecedíme. Sirup nalijeme do sterilizované láhve a skladujeme v lednici. Podáváme s ledovou vodou, nebo sodovkou.

Jahodový koktejl

Jahodový koktejl je sladký a osvěžující nápoj, který potěší každého. Potřebujeme 250 gramů jahod, 2 lžíce cukru, 100 ml kokosového mléka a 100 ml minerální vody. Jahody rozmixujeme s cukrem, kokosovým mlékem a minerální vodou. Směs nalijeme do vysokých sklenic a ozdobíme jahodami. Podáváme s ledem.

Jahodový dort

Jahodový dort je skvělou sladkou pochoutkou. Potřebujeme na těsto 200 gramů mouky, 2 vejce, 100 gramů cukru, 100 gramů másla, 2 lžičky prášku do pečiva a špetku soli. Na náplň potřebujeme 500 gramů jahod a 3 lžíce cukru. Z mouky, cukru, másla, prášku do pečiva, soli a vajec vypracujeme těsto a vložíme do vymazané formy. Jahody nasekáme na menší kousky a smícháme s cukrem, náplň nalijeme na těsto. Pečeme asi 45 minut v troubě předehřáté na teplotu 170 stupňů. Podáváme ozdobené jahodami a šlehačkou.

Pro další skvělé recepty s jahodami navštivte stránku Delish, nejlepší kulinářský průvodce v USA. Zde naleznete různé jahodové recepty od koláčů až po koktejly. Bude to skvělá inspirace pro vaši kuchyni.

Často kladené otázky ohledně receptů s jahodami

Jaké druhy jahodových receptů jsou k dispozici?

Existuje celá řada jahodových receptů od marmelády až po dezerty. Mohou to být jahodové koláče, štrůdlové dorty, kynuté koláče, palačinky, koktejly, smoothies, jahodové marmelády a mnoho dalších jahodových pochoutek.

Jak si vybrat správnou jahodu pro daný recept?

Při výběru jahod pro recepty s jahodami doporučujeme vybrat plody, které jsou zralé, červené a lesklé. Kromě toho dejte pozor, aby byly plody stonkové a bez skvrn.

Je možné použít mražené jahody namísto čerstvých?

Ano, můžete. Pokud nemáte čerstvé jahody k dispozici, můžete použít mražené jahody. Věnujte pozornost tomu, aby byly jahody rozmrazeny a vysušené před použitím.

Kolikrát lze použít recepty s jahodami při vaření?

Recepty s jahodami mohou být použity kolikrát chcete. Protože jahody jsou sezónní ovoce, čím více receptů s jahodami budete mít, tím víc pochutin budete moci vytvořit během jejich sezóny.

ovoce

Jahodník – malá rostlina s velkou chutí

Co je jahodník?

Jahodník je rostlina z čeledi růžovitých, která je známá svými sladkými a šťavnatými plody. Rostlina má nevysoký vzrůst a bývá vysazována v zahrádkách.

Jak pěstovat jahodník?

Jahodník se nejlépe pěstuje v dobře propustné půdě s dostatkem živin a vláhy. Je velmi důležité ho pravidelně zalévat a hnojit. Rostlinu je možné pěstovat jak v zahradě, tak v květináči na balkóně.

Jak sklízet jahodník?

Jahody se sklízejí z jahodníku v červnu až červenci, v závislosti na druhu jahod. Plody se trhají spolu s stopkou a měly by být konzumovány co nejdříve, aby si uchovaly svou čerstvost a chuť.

Pro více informací o jahodníku můžete navštívit tuto stránku na Wikipedii.

fruit

Recepty s jahodami: Od marmelády po dezerty

  • Zdroj výživy
  • Jahody jsou bohaté na vitamin C a antioxidanty.
  • Marmeláda z jahod
  • Jednoduchý recept na přípravu marmelády z jahod.
  • Šťavnatý jahodový koláč
  • Koláč s jahodami a vanilkovým pudinkem.
  • Jahodový cheesecake
  • Chuťově dokonalý cheesecake s jahodovou omáčkou a kakaoovým spodkem.
  • Jahodové sorbety
  • Osvežující sorbety z jahod s lehkou a jemnou chutí.
  • Domácí jahodová limonáda
  • Dopřejte si svěží jahodovou limonádu kdykoliv během dne.

Kategorie – potraviny

[su_button url="https://vyzivahrou.cz/ketomix-sleva" background="#ef2d3d" size="10" icon="icon: info-circle"]TIP: Podívejte se na NEJOBLÍBENĚJŠÍ DIETU, s kterou v Česku zhubly tisíce lidí![/su_button]

Podobné příspěvky