Rozhodně červenou řepu nepodceňujte a to jak množstvím vitamínů a minerálů, tak i její chutí, která se vám může zdát nezajímavá, ale stačí vhodná úprava, případně smíchání s další ingrediencí a dostanete skvělou dobrotu.
O tom, co červená řepa obsahuje a jaký je její přínos na naše zdraví, toho už bylo napsáno hodně. My se ale zaměříme rovnou na dva skvělé recepty z Pomoda, které vás přesvědčí o přednostech červené řepy a které jsme pro vás vybrali.
Smoothie z červené řepy
Ingredience
- 1 červená řepa
- 1/2 zralého banánu
- kousek zázvoru
- 1/2 hrnku vody nebo jablečného džusu
Jak na to?
Je to velice snadné. Všechny ingredience očistíme a pokrájíme na menší kousky vhodné svou velikostí do smoothie mixéru.
Vše spolu důkladně dohladka rozmixujeme a podle potřeby dolijeme vodou, nebo džusem.
Salát z červené řepy
Ingredience
- 4 červené řepy
- 1 cibule
- 300 g bílého jogurtu
- sůl
- pepř
Jak na to?
Červenou řepu opláchneme a uvaříme doměkka. Uvařenou řepu necháme vychladnout, oloupeme ji a nastrouháme nahrubo. Cibuli zbavíme slupky a nakrájíme na drobné kostičky.
Červenou řepu promícháme s cibulkou, osolíme, opepříme a promícháme s bílým jogurtem.
Tento salát je vynikající samotný, například s pečivem, ale také jako příloha k nějakému masu.