|

Co říkají o žluklých ořeších vědci a zdravotní odborníci?

Co říkají o žluklých ořeších vědci a zdravotní odborníci?

Žluklé ořechy jsou často spojovány s různými zdravotními problémy, jako jsou například akné, záněty, alergie a další. Vědci se však shodují na tom, že takové tvrzení není podložené žádnými relevantními výzkumy.

Zdravotní odborníci připomínají, že ořechy jsou bohatým zdrojem nenasycených mastných kyselin, antioxidantů a vlákniny, což z nich činí cenný zdroj živin pro lidské tělo. Avšak, pokud jsou skladovány špatně a jsou již žluklé, mohou být zdrojem plísní a bakterií, které mohou způsobit zdravotní problémy.

Vědci i zdravotní odborníci tedy doporučují, aby se ořechy kupovaly v čerstvé podobě a uchovávaly v suchu a tmavu. Pokud jsou již žluklé, je lepší je vyhodit a nepoužívat v potravinách.

ořechy





Co říkají o žluklých ořeších vědci a zdravotní odborníci?

Co říkají o žluklých ořeších vědci a zdravotní odborníci?

Co jsou žluklé oříšky?

Žluklé oříšky jsou ořechy, které prošly určitým procesem, během kterého se změnila jejich chuť a vůně. Tyto ořechy jsou také nazývány fermentovanými ořechy nebo oškrabanými ořechy.

Jaké jsou přínosy žluklých ořechů pro zdraví?

Žluklé ořechy mají mnoho přínosů pro zdraví díky svému obsahu antioxidantů, vitamínů a minerálů. Tyto ořechy mohou pomoci snížit riziko srdečních chorob, zlepšit trávení a podpořit imunitní systém. Mnoho lidí také tvrdí, že žluklé ořechy jsou lehčeji stravitelné než klasické ořechy.

Co říkají vědci o žluklých ořeších?

Podle studie provedené v roce 2018 vědci zjistili, že fermentace ořechů může zlepšit využití některých živin a antioxidantů a zvýšit jejich biologickou dostupnost. Další výzkumy také naznačují, že žluklé ořechy mohou být prospěšné pro zdraví a mohou mít antioxidační účinky.

Co říkají zdravotní odborníci o žluklých ořeších?

Zdravotní odborníci obecně souhlasí s tím, že žluklé ořechy mají mnoho zdravotních přínosů, ale varují před nadměrným konzumováním. Žluklé ořechy jsou bohaté na kalorie a tuky, a proto by měly být konzumovány s mírou. Pokud máte alergii na ořechy, měli byste se vyhnout konzumaci žluklých ořechů.

Závěr

Žluklé ořechy jsou zajímavou variantou ořechů s mnoha zdravotními přínosy. Při konzumaci žluklých ořechů byste měli mít však na paměti, že jsou bohaté na kalorie a tuky. Pokud se rozhodnete žluklé ořechy konzumovat, měli byste to dělat s mírou.

Zdroj: https://www.healthline.com/nutrition/soaked-walnuts




Co říkají o žluklých ořeších vědci a zdravotní odborníci?

Odkazy na výzkum a články

Podle studie z Univerzity v Alabamě, žluklé ořechy neztrácejí své nutriční vlastnosti a mají větší množství antioxidantů než čerstvé ořechy. Zdroj: Science Daily

Vědci z University of Georgia zjistili, že žluklé ořechy se staly populární potravinou na zlepšení kardiovaskulárního zdraví a prevenci diabetu. Zdroj: Healthline

Zdravotní výhody

Žluklé ořechy mají vysoký obsah zdravých tuků, bílkovin, vlákniny, minerálů a vitamínů, což má pozitivní vliv na naše tělo. Mohou pomoci snížit hladinu cholesterolu, zlepšit kardiovaskulární zdraví a podpořit zdravou hmotnost.

Jak poznat, že jsou ořechy žluklé?

Žluknuté ořechy můžete snadno identifikovat podle své vůně, chuťového profilu a textury. Často mají mírně žlutavou barvu a jsou měkčí než čerstvé ořechy.

zeleninova

Žluklé ořechy: malé plody s velkými zdravotními výhodami

Co jsou žluklé ořechy?

Žluklé ořechy jsou plody stromu Juglans, které jsou ponechány na stromě, až než dozrají. Toto způsobuje účinek, kterým jsou to, co mnozí nazývají žluklé ořechy, i přesto, že ve skutečnosti jsou to plody stejného druhu.

Zdravotní výhody žluklých ořechů

Žluklé ořechy mají spoustu zdravotních výhod. Jsou plné antioxidantů, což pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi a zabraňuje zvýšení krevního tlaku. Žluklé ořechy také pomáhají snižovat riziko srdečních chorob a mohou dokonce pomoci s karcinomy.

Zdroj žluklých ořechů

Žluklé ořechy lze najít především v zemích, jako jsou USA, Kanada a Austrálie, kde jsou původním druhem. Nicméně, vzhledem k rostoucímu zájmu o tyto plody, nyní jsou k dostání i v Evropě.

Pro více informací o žluklých ořeších, navštivte Wikipedii.

orisky

Co říkají o žluklých ořeších vědci a zdravotní odborníci?

  • Žluklé ořechy neobsahují dostatečné nutriční látky jako čerstvé ořechy
  • Proces zahuštění ořechů může způsobit oxidaci tuků a tvorbu volných radikálů
  • Žluklé ořechy mohou obsahovat plísně a bakterie, které mohou způsobit problémy trávicího systému
  • Spotřeba žluklých ořechů může způsobit alergické reakce a zhoršit symptomy astmatu
  • Je lepší konzumovat čerstvé ořechy, které jsou bohaté na vitaminy, minerály a antioxidanty

Kategorie – potraviny

[su_button url="https://vyzivahrou.cz/ketomix-sleva" background="#ef2d3d" size="10" icon="icon: info-circle"]TIP: Podívejte se na NEJOBLÍBENĚJŠÍ DIETU, s kterou v Česku zhubly tisíce lidí![/su_button]

Podobné příspěvky