|

Grilovaná zelenina á la Pohlreich: Jak na to?

Grilovaná zelenina á la Pohlreich: Jak na to?

Pokud milujete grilování a zároveň zeleninu, může být grilovaná zelenina á la Pohlreich skvělou volbou pro vás! Tuto lahodnou pochoutku si můžete připravit kdykoliv chcete bez nutnosti chodit do restaurace.

Celý proces je velmi jednoduchý. Prvním krokem je připravit zeleninu. Zvolte si zeleninu, která vám chutná, a nakrájejte ji na menší kousky. Vhodnou zeleninou na grilování jsou například paprika, cuketa, lilek, cibule či rajčata.

Následně zahřejte gril. Pokud nemáte venkovní gril, můžete použít i pánvičku na přímém ohni. Zeleninu položte na gril a začněte ji grilovat. Během grilování zeleninu obracejte, aby se z obou stran zhnědla.

Jakmile je zelenina hotová, můžete ji servírovat. Na závěr můžete přidat na zeleninu trochu olivového oleje a nasekaných bylinek podle vlastního výběru.

Grilovaná zelenina á la Pohlreich je skvělá ve spojení s různými dipy, jako například s humusem nebo tzatziky. Tuto pochoutku si můžete dopřát i v rámci večerního grilování s přáteli a rodinou. Bon appétit!

zelenina

Grilovaná zelenina á la Pohlreich: Jak na to?

Komu se hodí?

Tento recept je skvělou volbou pro vegetariány, vegany i pro všechny ty, kteří chtějí upotřebit zeleninu jako základ svého jídla. Grilovaná zelenina á la Pohlreich je velice chutná, zdravá a navíc i snadno připravitelná. Dnes si představíme, jak krok za krokem uvařit tento skvělý pokrm.

Ingredience

  • 1 cuketu
  • 1 lilek
  • 1 cibule
  • 1 paprika
  • 3 rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  1. Zahřejte grilovací pánvičku nebo gril na střední teplotu.
  2. Oloupejte a nakrájejte cibuli na plátky.
  3. Oloupejte a nakrájejte česnek na drobné kousky.
  4. Omyjte a nakrájejte cuketu, lilek, papriku a rajčata na kolečka.
  5. Nalijte olivový olej do misky a přidejte nakrájenou zeleninu.
  6. Přidejte dva stroužky česneku a osolte a opepřete podle chuti.
  7. Smíchejte všechny ingredience dohromady natolik, aby byly všechny kolečka zeleniny pokryty olivovým olejem a kořením.
  8. Položte zeleninu na gril a grilujte asi 10 minut na každé straně, dokud se zelenina nestane měkkou.
  9. Servírujte ještě teplé a užívejte si!

Tento recept je inspirovaný Gordonem Ramsayem a jeho oblíbeným receptem na grilovanou zeleninu. Pokud hledáte více inspirace na grilování, můžete se podívat na tento americký článek, který nabízí mnoho užitečných tipů pro grilování zeleniny a dalších pokrmů.

Jak si připravit grilovanou zeleninu á la Pohlreich?

Kterou zeleninu použít?

Ideální zeleninou pro grilování jsou papriky, cukety, lilek, rajčata, cibule a dokonce i avokádo. Vyberte si zeleninu, která se vám líbí a bude se hodit k vašemu jídlu.

Jak připravit zeleninu?

Zeleninu omyjte a nakrájejte na plátky nebo kolečka, které jsou asi 1-2 cm tlusté. Pokud používáte cibuli, nechte ji celou. Rybízové papriky nakrájejte asi na polovinu a odstraňte semínka.

Jak marinovat zeleninu?

Zeleninu nechte marinovat v oleji, soli a kořeních podle vašeho výběru. Ideální jsou bylinky jako tymián, rozmarýn a oregano. Přidejte také nakrájené česnekové stroužky a trochu citronové šťávy. Marinujte nejlépe hodinu před grilováním.

Jak grilovat zeleninu?

Zeleninu grilujte asi 4-5 minut na každé straně. Mějte na paměti, že lehce počernání na povrchu znamená, že je zelenina měkká a upečená. Pokud ji chcete ještě hezčí a křupavější, dejte ji na gril ještě pár minut navíc.

Co si k grilované zelenině servírovat?

Grilovaná zelenina á la Pohlreich je skvělou přílohou k masu i k rybám. Můžete si ji také dát jako hlavní jídlo, například s chlebem nebo bramborovými plackami. Podle chuti můžete zeleninu pokapat také balsamikovým octem nebo podávat s pařmenem. Bon appétit!

zeleninova




Grilovaná zelenina Pohlreich – recepty a tipy


Grilovaná zelenina Pohlreich – recepty a tipy

grilovaná zelenina

Jak připravit grilovanou zeleninu Pohlreichem?

Grilovaná zelenina je oblíbeným pokrmem na barbecue party a nejenom. Je to rychlý, zdravý a chutný způsob jak si doplnit vitamíny a minerály do svého jídelníčku. A jak na to Pohlreich?

  1. Zvolte různobarevnou zeleninu, kterou si oblíbíte. Např. papriky, cibule, cukety, lilek, rajčata, atd.
  2. Oloupejte cibuli a nakrájejte zeleninu na stejnoměrné kousky.
  3. Ochutnejte zeleninu solí, pepřem a olejem.
  4. Uložte zeleninu do grilovacího koše a dejte na plynový či uhlíkový gril.
  5. Grilujte zeleninu na střední teplotě asi 10-15 minut, případně otočte na druhou stranu a grilujte ještě dalších 5 minut.
  6. Zeleninu servírujte na talíři a posypte na ní čerstvými bylinkami.

Vyzkoušejte i další recepty na grilovanou zeleninu. Naleznete je na wikipedii.


vegetables

Grilovaná zelenina á la Pohlreich: Jak na to?

  • Vyberte si čerstvé zeleniny jako papriky, cukety, lilek a cibule
  • Nařežte je na plátky či proužky a boky potřete olejem
  • Dobře rozehřejte gril a položte zeleninu na mřížku
  • Grilujte zeleninu na každé straně asi 2-3 minuty, dokud nebudou mírně zhnědlé
  • Hotovou zeleninu posypte solí a pepřem a podle libosti přidejte česnek nebo čerstvou bylinkovou směs
  • Podávejte horkou jako přílohu nebo jako součást hlavního jídla

Kategorie – potraviny

[su_button url="https://vyzivahrou.cz/ketomix-sleva" background="#ef2d3d" size="10" icon="icon: info-circle"]TIP: Podívejte se na NEJOBLÍBENĚJŠÍ DIETU, s kterou v Česku zhubly tisíce lidí![/su_button]

Podobné příspěvky

Napsat komentář