Jak na chutný salát kadeřávek s vajíčkem a ústřicemi?
Jak na chutný salát kadeřávek s vajíčkem a ústřicemi?
Pro přípravu lahodného salátu s kadeřávky, vajíčkem a ústřicemi, budete potřebovat následující ingredience:
- 100 g kadeřávek
- 2 vejce
- 50 g uzených ústřic
- 1 stroužek oloupaného česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíci bílého vinného octa
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
1. Vložte vejce do hrnce s vroucí vodou a vařte 8-10 minut, než bude pevné. Poté je okamžitě nechte vychladnout a oloupejte.
2. Kadeřávky vložte do misky a pokapte je olivovým olejem.
3. V další misce smíchejte bílý vinný ocet, olivový olej, prolisovaný česnek, sůl a pepř dohromady a vytvořte dresink.
4. Na talíře rozprostřete kadeřávky a posypeme je uzenými ústřicemi.
5. Na střed talíře položte vařená vejce a zakápněte je připraveným dresinkem>.
6. Vaše salát s kadeřávky, vajíčkem a ústřicemi je hotový a můžete si ho vychutnat!
Tento salát je skvělou volbou pro snídani, oběd nebo dokonce jako lehká večeře. Je to také vynikající možnost pro lidi, kteří chtějí jíst zdravě a dodávat svému tělu důležité živiny. Takže si pochutnejte na lahodném salátu a užijte si jeho plnou chuť!
Ingredience:
- 200g kadeřávků
- 2 vejce
- 10 ks ústřic
- 1/2 červené cibule
- 100g cherry rajčat
- 70g cukety
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce balzamikového octa
- 1 lžička hořčice
- 2 stroužky česneku
- sůl a čerstvě mletý pepř
Postup:
Kadeřávky:
Kadeřávky umyjeme a osušíme. Následně je nakrájíme na menší kousky a dáme stranou.
Uděláme dresing:
V míse smícháme olivový olej, balzamikový ocet, hořčici a prolisujeme do něj stroužky česneku. Osolíme a opepříme podle chuti.
Vejce:
V míse rozklepneme vejce a šleháme vidličkou, dokud se nevytvoří pěna. Rozpálíme pánvičku s olivovým olejem na střední plamen a přidáme šlehané vejce. Smažíme cca 3 minuty, nebo dokud nejsou vejce hotová.
Ústřice:
Do hlubší pánve dáme vařit vodu a osolíme ji. Po vření přidáme ústřice a vaříme je 1-2 minuty, dokud se neotevřou. Poté je vyjmeme z vody a dáme stranou.
Salát:
Cuketu nakrájíme na tenká kolečka a cherry rajčata na poloviny. Na pánvičce rozpálíme olej a přidáme nakrájenou cibuli a smažíme, dokud se nezměkčí. Přidáme nakrájené kadeřávky a opékáme, dokud nejsou měkké. Poté přidáme cuketu a rajčata a promícháme. Nakonec přidáme ústřice a promícháme.
Podávání:
Hotový salát servírujeme s šlehaným vajíčkem a dresinkem. Pokud chceme mít salát studený, můžeme ho dát do lednice na 30 minut.
Odkazy:
Pro další inspiraci se můžete podívat na Allrecipes
Jak na chutný salát kadeřávek s vajíčkem a ústřicemi?
Co budeme potřebovat?
– 200g kadeřávek
– 2 vejce
– 100g ústřic
– 1 červenou cibuli
– 1 okurku
– 1 rajče
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 lžičku dijonské hořčice
– 1 lžičku medu
– sůl a pepř podle chuti
Jak postupovat?
1. Kadeřávky důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Pokrájíme je na menší kousky.
2. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na plátky.
3. Ústřice osušíme papírovou utěrkou a pokrájíme na menší kousky.
4. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenoučké proužky.
5. Okurku a rajče omyjeme, nakrájíme na menší kousky a přidáme k ostatním surovinám.
6. V misce smícháme olivový olej, dijonskou hořčici, med, sůl a pepř.
7. Dressing smícháme se zeleninou a podáváme s vařenými kadeřávky na talíři.
Přejeme vám dobrou chuť!
Salát kadeřávek: výživný a lahodný obdivovanec všeho stolu
Co je to salát kadeřávek?
Salát kadeřávek je oblíbený druh zeleninového salátu, který se vyznačuje svými kadeřavými listy. Je to velmi výživný a zároveň chutný druh salátu.
Jak z něj připravit výtečný salát?
Aby byl salát kadeřávek opravdu lahodný, je vhodné k němu přidat různé druhy zeleniny – rajče, okurku, papriku, mrkev, cibuli aj. Vsaďte také na kvalitní dresink, který salát oživí.
Zajímavosti o salátu kadeřávku
Salát kadeřávek má mnoho pozitivních zdravotních účinků. Je bohatý na vitamíny, minerály a antioxidanty. Má také detoxikační účinky a pomáhá při trávení.
Externí zdroje
Chcete se dozvědět více o salátu kadeřávku? Navštivte stránku wikipedie o salátu.
Jak na chutný salát kadeřávek s vajíčkem a ústřicemi?
- Salát připravíme z kadeřávků, které nasekáme na menší kousky.
- Přidáme k nim nakrájená vajíčka a ústřice.
- Bazalku a petržel nakrájíme na jemno a přidáme k ostatním ingrediencím.
- Připravíme si dresing z olivového oleje, octa, soli a pepře.
- Dobře promícháme a podáváme.
Ahoj, jsem Hana, pocházím z USA a do Česka jsem se provdala před 4 lety. Přestože moje čeština není perfektní, věřím, že mé články vám budou k užitku. Mou největší zálibou je zdravé stravování, fitness a vůbec zdravý životní styl.