|

Jak využít jahody ve vaření: Lahodné dezerty, nápoje a chutné pokrmy

Jak využít jahody ve vaření: Lahodné dezerty, nápoje a chutné pokrmy

Jahody jsou oblíbenou letní pochoutkou, kterou si můžeme dopřávat nejen samotné, ale také je můžeme využít jako ingredience pro vynikající dezerty, nápoje a chutné pokrmy. Pokud milujete jahody a rádi experimentujete v kuchyni, určitě byste měli vyzkoušet některý z následujících receptů.

Lahodné dezerty s jahodami

  • Jahodový koláč s krémem – chuťově vynikající koláč s jemným krémem a čerstvými jahodami.
  • Čokoládová panna cotta s jahodovou omáčkou – tento dezert je ideální pro milovníky čokolády a jahod.
  • Jahodový cheesecake – jednoduchý a rychlý recept na cheesecake s jahodovou příchutí.

Nápoje s jahodami

  • Jahodový smoothie – osvěžující nápoj plný vitaminů a antioxidantů.
  • Jahodový koktejl – skvělá volba při oslavách a večírcích.
  • Jahodový limonádový sirup – perfektní na přípravu domácí limonády s jahodovou příchutí.

Chutné pokrmy s jahodami

  • Jahodový salát s lístkovým salátem a kuřecím masem – zdravý a chutný pokrm, který může být ideální na lehkou večeři.
  • Jahodové muffiny s tvarohem – skvělá volba pro snídani nebo svačinu.
  • Jahodový krém s lístkovým těstem – rychlý a snadný recept na sladkou svačinku.

ovocny




Jak využít jahody ve vaření: Lahodné dezerty, nápoje a chutné pokrmy



Jak využít jahody ve vaření: Lahodné dezerty, nápoje a chutné pokrmy

Jahodový kompot

Jahodový kompot je jednoduchý a rychlý zpříjemňovač nejen snídaní. Jahody rozmačkáme vidličkou, přidáme cukr a trochu vody, a necháme lehce povařit. Podáváme studený nebo teplý.

Pro tento recept doporučujeme použít kvalitní a šťavnaté jahody, tak aby nám všechny džusy a aroma jahod plně rozvinuly svůj potenciál.

Podívejte se na recept na Jahodový kompot na Allrecipes

Jahodové lívance

Jahodové lívance jsou skvěle chuťovým zpestřením klasických lívanec. Do těsta přidáme nasekané jahody, a lívance doplníme o trošku strouhaného kokosu a javorový sirup.

Jahody se vyrábějí mnoha hybridními technologiemi, proto je třeba dát pozor na kvalitu a původ jahod, abychom si mohli být jisti, že neobsahují žádné škodlivé látky.

Podívejte se na recept na Jahodové lívance na today.com

Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake je dokonalým dezertem na letní osvěžení. Vyrobíme ho snadno a rychle, a stačí jen nechat rozmražovat. Tvarohový krém doplníme o kousky jahod a posypeme haltěmi nebo lískovými oříšky.

Je dobré dát pozor na to, jakou značku tvarohu používáme, jelikož levnější tvarohy mohou být nekvalitní a s nechtěnými přídavky.

Podívejte se na recept na Jahodový cheesecake na delish.com

Jahodový smoothie

Jahodový smoothie je ideální svačinou nejen pro dospělé, ale hlavně pro děti. Do mixéru přidáme jahody, banán, jogurt a trochu mléka a mixujeme. Dle chuti můžeme přidat trošku medu nebo javorový sirup.

Při výrobě smoothie je důležité použít čerstvé nebo mražené plody, aby nám smoothie nebylo kašovité a zachovalo si svou tvarovou konzistenci.

Podívejte se na recept na Jahodový smoothie na eatingbirdfood.com

Pokud máte nějaké tipy na další jahodové recepty, neváhejte je s námi sdílet v komentářích!


Jak využít jahody ve vaření

Lahodné dezerty

Jahody jsou skvělou surovinou pro vytváření různých dezertů. Můžete si například udělat domácí jahodovou zmrzlinu, panna cottu s jahodovou omáčkou nebo jahodový cheesecake. Pro ty nejméně zdatné v kuchyni je možné také jen rozkrájet jahody na talíř a posypat je cukrem.

Nápoje

Jahody lze použít i při přípravě nápojů. Důkazem mohou být například jahodové smoothie, džus nebo limonáda s jahodami. Pokud chcete být opravdu kreativní, můžete si připravit i jahodový koktejl s lístky máty a citronovou šťávou.

Chutné pokrmy

Jahody nejsou jenom pro sladké pokrmy, ale lze je využít i v různých slaných jídlech. Kdybyste například vyzkoušeli jahodový salát s rukolou, kozím sýrem a karamelizovanými oříšky, nezklamete. Jahody mohou být také součástí pikantní omáčky k masu nebo třeba jako přísada do zeleninových koktejlů.

Zdroj: Adapted from „Využití jahodové sezóny“ by Good Food

ovoce





Jahodník | Long-Tail Keyword

Jahodník – Popis a Význam

Jahodník je druh rostliny patřící do čeledi růžovité. Jeho rodové jméno je Fragaria a vyznačuje se velkými, sladkými plody, které jsou oblíbenou pochoutkou po celém světě.

Jak pěstovat Jahodníky

Pokud chcete pěstovat vlastní jahodníky, můžete si zakoupit semenáčky v zahradním centru. Jahodníky vyžadují slunečné místo a dostatek vody, proto je nutné je pravidelně zalévat. Důležité je také odstranění odumřelých listů a řezání starších výhonů.

Jahodníky v Kuchyni

Jahodníky jsou výborným zdrojem vitamínu C a obsahují také hořčík a draslík. Jahody se často používají jako přísada do různých dezertů, ale také se z nich dá připravit vynikající džem nebo sirup. Jahodník také může sloužit jako okrasná rostlina na zahrádce.

Pro více informací o jahodnících a jejich pěstování si můžete přečíst článek na Wikipedii.


fruit

Jak využít jahody ve vaření: Lahodné dezerty, nápoje a chutné pokrmy

  • Přidejte jahody do dortů, muffinů nebo cheesecaků
  • Udělejte si osvěžující jahodové limonády nebo smoothie
  • Okusné jahodové omáčky passují s různými pokrmy
  • Jahody mohou být vynikající přísadou do sladkých i slaných salátů
  • Užijte si jahodové polevy na palačinkách nebo palačinkách

Kategorie – potraviny

[su_button url="https://vyzivahrou.cz/ketomix-sleva" background="#ef2d3d" size="10" icon="icon: info-circle"]TIP: Podívejte se na NEJOBLÍBENĚJŠÍ DIETU, s kterou v Česku zhubly tisíce lidí![/su_button]

Podobné příspěvky

Napsat komentář