|

Top 5 způsobů, jak využít ořechy v kuchyni

Top 5 způsobů, jak využít ořechy v kuchyni

Ořechy jsou nejen chutné, ale také velmi zdravé. Obsahují dobré tuky, bílkoviny, vlákninu a vitaminy. Proto jsou skvělým přídavkem do vašich jídel. Zde jsou nejlepší způsoby, jak využít ořechy v kuchyni:

1. Přidejte je do salátů – Všechny druhy ořechů jsou skvělým přídavkem do salátů, protože jim dodávají větší chuť a texturu.

2. Skuste je nasekat a přidat k různým těstovinovým omáčkám – Můžete přidat nasekané ořechy do různých těstovinových omáček, jako je například pesto. Tím vylepšíte chuť a strukturu vašeho jídla.

3. Udělejte si domácí ořechovou pastu – Ořechové pasty jsou skvělým přídavkem do různých pokrmů, jako je například hummus. Můžete si udělat i vlastní ořechovou pastu, například z lískových ořechů nebo mandlí.

4. Přidejte je do jablečného koláče – Ořechy a jablka jsou skvělá kombinace. Přidejte je do svého oblíbeného jablečného koláče a tím vylepšete jeho chuť a strukturu.

5. Udělejte si domácí granolu – Když si uděláte domácí granolu, můžete do ní přidat ořechy podle libosti. Granola je skvělým snídaně nebo svačinou na cestu.

Mějte na paměti, že ořechy jsou velmi kalorické, takže se nedoporučuje jíst je příliš mnoho. Nicméně, užívat si je v mírné míře může přinést vynikající chuťový zážitek i prospěch vašemu zdraví.

ořechy




Top 5 způsobů, jak využít ořechy v kuchyni

Top 5 způsobů, jak využít ořechy v kuchyni

1. Přidejte je do smoothie

Pokud rádi pijete smoothie, zkuste přidat ořechy. Jsou plné zdraví prospěšných tuků, bílkovin a minerálů. Můžete použít mandle, lískové ořechy, kešu nebo pistácie.

Zdroj: mindbodygreen.com

2. Připravte ořechové máslo

Ořechové máslo je snadné připravit a můžete použít jakýkoli druh ořechů. Stačí je namixovat v mixeru nebo robotu, dokud nevznikne hladká pasta. Můžete přidat med, vanilku nebo skořici pro chuť.

Zdroj: eatingbirdfood.com

3. Přidejte je do salátu

Ořechy jsou skvělým zdrojem kvalitních tuků a bílkovin pro vaše tělo. Přidejte je do salátu spolu s čerstvou zeleninou a chutnou omáčkou pro dokonalou chuťovou kombinaci.

Zdroj: foodnetwork.ca

4. Připravte ořechovou kůru

Ořechová kůra je skvělou sladkou pochoutkou, kterou můžete připravit doma. Stačí smíchat ořechy (např. mandle, lískové ořechy, pekanové ořechy) s medem a skořicí a péct v troubě.

Zdroj: delish.com

5. Připravte ořechový krém

Ořechový krém je skvělým dezertem, který můžete připravit doma. Smíchejte smetanu, krémový sýr a ořechové máslo a podávejte s ovoce nebo piškoty.

Zdroj: tasteofhome.com

Tyto recepty jsou skvělým způsobem, jak využít ořechy v kuchyni. Zdroje: mindbodygreen.com, eatingbirdfood.com, foodnetwork.ca, delish.com, tasteofhome.com.



Top 5 způsobů, jak využít ořechy v kuchyni

1. Přidejte ořechy do těsta

Ořechy dodají těstům a koláčům vynikající chuť a texturu. Vyzkoušejte přidat mandle do křupavých cookies nebo lískové ořechy do banánového chleba.

2. Vytvořte ořechové máslo

Ořechové máslo je snadné vyrobit a můžete ho použít jako náhradu za máslo nebo margarín v pečení. Stačí ořechy rozmixovat v mixéru s trochou oleje nebo medu.

3. Přidejte ořechy do salátů

Pokud hledáte způsob, jak oživit své saláty, zkuste přidat ořechy. Kořeněná arašidová omáčka se skvěle hodí k thajskému salátu, stejně jako lískové ořechy k jablečnému salátu.

4. Upečte slané pečivo s ořechy

Ořechy jsou skvělým doplňkem slaného pečiva. Přidejte lískové ořechy do domácích houskových knedlíků nebo mandle do slaných rohlíků.

5. Použijte ořechy jako přísadu do omáček a nádivky

Ořechy dodají pevnou strukturu a chuť omáčkám i nádivkám. Vyzkoušejte přidat mleté vlašské ořechy do hovězího guláše nebo pistácie do nádivky na krůtí prsa.

zeleninova

Ořechy – Zdravé plody naší přírody

Jak ořechy ovlivňují naše zdraví?

Ořechy jsou plné zdravých tuků, bílkovin, vlákniny a vitamínů. Konzumace ořechů může pomoci s regulací hladiny cholesterolu v krvi a snížením rizika srdečních chorob. Také jsou bohaté na antioxidanty, což pomáhá předcházet chronickým onemocněním a pomáhá s ochranou mozkových funkcí.

Různé druhy ořechů

Existuje mnoho druhů ořechů, například lískové ořechy, mandle, kešu ořechy a pistácie. Každý druh má své vlastní zdravotní výhody a využití v kuchyni. Například mandle jsou bohaté na vápník a vitamin E, zatímco pistácie jsou bohaté na draslík a antioxidanty.

Recepty s ořechy

Ořechy mohou být super ingrediencí v mnoha receptech. Například, lískové ořechy se často používají k výrobě čokolády a mandle mohou být použity do sladkých dezertů nebo jako zdravá svačina. Přidání ořechů do salátu také přidává křupavost a výživovou hodnotu.

Pro více informací o ořeších navštivte Wikipedie stránku.

orisky

Top 5 způsobů, jak využít ořechy v kuchyni

  • Přidat je do salátů pro zvýraznění chuti a textury
  • Použít je jako zdravou náhradu za strouhanku nebo mouku při přípravě kroketa
  • Nakrájet je a přidat do těsta na pečení mufinů nebo chleba
  • Použít je k výrobě domácích pomazánek nebo hummusu
  • Použít je jako zdravou náhradu za smetanu nebo tvaroh při přípravě dezertů jako je cheesecake

Kategorie – potraviny

[su_button url="https://vyzivahrou.cz/ketomix-sleva" background="#ef2d3d" size="10" icon="icon: info-circle"]TIP: Podívejte se na NEJOBLÍBENĚJŠÍ DIETU, s kterou v Česku zhubly tisíce lidí![/su_button]

Podobné příspěvky

Napsat komentář