|

Jednoduché recepty s černým rybízem: osvěžující nápoje a dezerty

Jednoduché recepty s černým rybízem: osvěžující nápoje a dezerty

Černý rybíz je lahodně sladká a kyselá bobule, která je plná vitamínů a antioxidantů. Je skvělou přísadou do mnoha druhů nápojů a dezertů. Zde je pár jednoduchých a osvěžujících receptů s černým rybízem!

Nápoje:

Rybízový limonádový perlivý nápoj
Potřebujete:
– 1 šálek černého rybízu
– 1 šálek vody
– 1/4 šálku cukru
– Šťáva z 1 citronu
– 1 1/2 šálku perlivé vody

Smíchejte černý rybíz, vodu, cukr a citronovou šťávu v mixéru a rozmixujte, dokud nezískáte hladkou směs. Sceděte směs přes síto do pohárů a přidejte perlivou vodu. Podávejte se s ledem a plátky citronu.

Rybízová vodovka
Potřebujete:
– 1 šálek černého rybízu
– 1 šálek vody
– 1/4 šálku cukru
– 2 skořicové tyčinky
– 2 kardamomové lusky
– 4 hřebíčky
– 3 šálky vody

Smíchejte černý rybíz, vodu, cukr, skořicové tyčinky, kardamomové lusky a hřebíčky v hrnci. Přiveďte k varu a snižte teplotu. Vařte 15 minut, dokud se směs nezredukuje na polovinu. Sceděte směs přes síto do velké karafy, přidejte 3 šálky vody a nechte vychladnout. Podávejte se s ledem a plátky citronu.

Dezerty:

Rybízový sorbet
Potřebujete:
– 2 šálky černého rybízu
– 1/2 šálku cukru
– 1/4 šálku citronové šťávy
– 1/4 šálku vody

Smíchejte černý rybíz, cukr, citronovou šťávu a vodu v mixéru a rozmixujte, dokud nezískáte hladkou směs. Nalijte směs do mrazničky a vychladíte. Každou hodinu zamíchejte, aby se nevytvořily krystaly. Po 4 hodinách by měl sorbet být plně vyvinut a připraven k podávání.

Rybízový krém s piškoty
Potřebujete:
– 2 šálky černého rybízu
– 1/4 šálku cukru
– 1/4 šálku vody
– 2 šálky šlehačky
– 1 lžička vanilkového extraktu
– 1/2 šálku piškotů

Smíchejte černý rybíz, cukr a vodu v mixéru a rozmixujte, dokud nezískáte hladkou směs. Vložte do lednice, dokud nesledne. V jiné míse ušlehejte šlehačku se vanilkovým extraktem dokud se nevytvoří tuhý krém. Vyklopte rybízovou směs do krému a míchejte, dokud nejsou spojeny. Rozdělte směs do pohárů a každou vrstvu pokryjte piškoty. Podávejte stuhnuto.

ovocny




Jednoduché recepty s černým rybízem: osvěžující nápoje a dezerty

Osvěžující nápoje s černým rybízem

Černý rybíz obsahuje mnoho živin a vitamínů, jako jsou vitamín C, draslík a vápník. Díky tomu se hodí nejen do dezertů, ale i do osvěžujících nápojů.

Černý rybízový sirup

Ingredience:

  • 1 kg černého rybízu
  • 1,5 kg cukru
  • 1 l vody
  • šťáva z jednoho citronu

Postup:

  1. Rybíz omyjte, osušte a očistěte od stopky.
  2. Vložte do hrnce společně s cukrem, vodou a citronovou šťávou.
  3. Nechte vařit po dobu 10 minut, poté vše sceďte přes síto.
  4. Černý rybízový sirup nalijte do lahve a skladujte v lednici.

Černý rybízový sirup můžete použít k přípravě osvěžujících nápojů. Stačí smíchat dle chuti s vodou, ledem a dalšími ingrediencemi.

Černý rybízový smoothie

Ingredience:

  • 1 hrnek mražených lesních plodů
  • 1 banán
  • 1 hrnek šťavnatého černého rybízu
  • 1 hrnek kokosového mléka
  • 1 lžíce medu

Postup:

  1. Všechny suroviny vložte do mixéru a rozmixujte do hladka.
  2. Smoothie nalijte do sklenice a můžete servírovat.

Dezerty s černým rybízem

Černý rybíz může být vynikajícím doplňkem do různých dezertů. Podívejte se na tyto nápady.

Černý rybízová charlotte

Ingredience:

  • 400 g černého rybízu
  • 8 plátků piškotů
  • 4 vejce
  • 100 g cukru
  • 250 g mascarpone
  • likér maraschino

Postup:

  1. Černý rybíz omyjte a očistěte od stopky.
  2. V misce smíchejte žloutky s cukrem a přidejte mascarpone. Vše rozmixujte do hladka.
  3. Bílky ušlehejte do tuha.
  4. Přidejte bílky do muffinových formiček a mírně je postříkejte likérem maraschino.
  5. Do každé formičky dejte plátek piškotu, na to nasypte černý rybíz a znovu položte piškot. Poté nalijte směs s mascarpone a cukrem.
  6. Vše pečte v troubě na 180 °C po dobu 20-25 minut.
  7. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
  8. Charlotty servírujte s čerstvým ovocem.

Černý rybízový cheesecake

Ingredience:

  • 200 g sušenek Digestive
  • 100 g másla
  • 500 g tvarohu
  • 200 g cukru
  • 4 vejce
  • 1 hrnek černého rybízu

Postup:

  1. Na sušenkách rozmixujte máslo a přidejte směs do dortové formy, kterou jste předtím vyložili pečicím papírem.
  2. Pečte v troubě na 180 °C po dobu 10 minut.
  3. V misce smíchejte tvaroh s cukrem a přidejte vejce. Vše rozmixujte do hladka.
  4. Košťálky odstraněné z rybízu smíchejte s mixér v kaši.
  5. Tvarohovou směs nalijte na sušenkový dno. Na vrch rozetřete černý rybíz.
  6. Dort pečte v troubě na 180 °C po dobu 1 hodiny.
  7. Nechte vychladnout a servírujte s ovocem.
Tento článek byl inspirován příspěvkem na Delish.com.

Jednoduché recepty s černým rybízem: osvěžující nápoje a dezerty

Nápoje

Z černého rybízu se dají připravit skvělé osvěžující nápoje, které potěší v horkých letních dnech.

Černý rybízový sirup

  • 500g černého rybízu
  • 500g cukru
  • 1 l vody

Černý rybíz přeperte a dejte do hrnce spolu s cukrem a vodou. Nechte vařit asi 20 minut, dokud se cukr nerozpustí a rybíz nezvládne. Poté sceďte a nalijte do lahve. Sirup skladujte v lednici a před podáním rozmíchejte s vodou podle chuti.

Černý rybízový smoothie

  • 1 hrnek černého rybízu
  • 1 banán
  • 1/2 hrnku jogurtu
  • 2 lžíce medu

Všechny ingredience důkladně rozmixujte v mixéru a podávejte s kostkami ledu.

Dezerty

Černý rybíz se také hodí jako ingredience do sladkých dezertů.

Černý rybízový koláč

  • 200g hladké mouky
  • 100g másla
  • 50g cukru
  • 1 vejce
  • 200g černých rybízů

Z mouky, másla, cukru a vejce vypracujte těsto. Rozválejte ho a přeneste do pekáče. Na těsto navrstvěte řezané černé rybízy a pečte v troubě při 180°C asi 30 minut.

Černý rybízová marmeláda

  • 1 kg černých rybízů
  • 1 kg cukru
  • 1 citron

Černé rybízy s cukrem dejte do hrnce a vařte asi 30 minut, dokud rybízy nezměknou. Poté celou hmotu rozmixujte na kaši a přidejte citronovou šťávu. Vařte ještě asi 15 minut a přelijte do sklenic. Hotovou marmeládu uzavřete a skladujte v lednici.

ovoce

Černý Rybíz – Vynikající Plodina Pro Vaši Zahrádku

Co je černý rybíz?

Černý rybíz (Ribes nigrum) je drobný keř, který se pěstuje pro své vynikající ovoce. Ovoce má tmavou barvu a vynikající chuť, která je ideální k přípravě domácích džemů, marmelád, dezertů a ďalších pokrmů.

Jak se pěstuje černý rybíz?

Černý rybíz je nenáročný keř a snadno se pěstuje v každé zahradě. Je nejlépe pěstovat ho na slunném místě, ale snese i polostín. Keř potřebuje pravidelnou zálivku a hnojení, aby se dobře dařil a vytvářel kvalitní ovoce.

Zdravotní přínosy černého rybízu

Černý rybíz obsahuje velké množství vitamínu C a A, ale také minerály jako draslík, hořčík a železo. Proto má řadu zdravotních přínosů, jako podporu imunity, zlepšení zraku, snížení krevního tlaku a prevence řady chorob.

Zajímavost: V minulosti se černý rybíz používal jako přírodní barvivo do potravin, ale také na barvení vlasů.

Pro více informací o černém rybízu navštivte Wikipedii.

fruit

H2: Jednoduché recepty s černým rybízem: osvěžující nápoje a dezerty

– Černý rybíz je ideální ingredience pro osvěžující letní nápoje
– Recept na černý rybízový koktejl: Smíchejte černý rybíz, led, citronovou šťávu a šťávu z pomeranče v mixéru
– Černý rybíz je také skvělým doplňkem do dezertů
– Recept na černý rybízovou pannacottu: Smíchejte smetanu, cukr, vanilkový extrakt a černý rybíz a nechte ztuhnout v lednici
– Další možností je černý rybízový dort, kde se černý rybíz používá jako náplň nebo dekorace
– Vyzkoušejte také černý rybízový sorbet: Smíchejte černý rybíz s cukrem a vodou, dejte do mrazáku a pravidelně míchejte, dokud není hlazený
– Využijte zdravotní benefity černého rybízu – je bohatý na antioxidanty a vitamín C.

Kategorie – potraviny

[su_button url="https://vyzivahrou.cz/ketomix-sleva" background="#ef2d3d" size="10" icon="icon: info-circle"]TIP: Podívejte se na NEJOBLÍBENĚJŠÍ DIETU, s kterou v Česku zhubly tisíce lidí![/su_button]

Podobné příspěvky