Nejoblíbenější druhy zeleniny na letní grilování
Nejoblíbenější druhy zeleniny na letní grilování
Na letních grilovačkách není jenom maso hlavní hrdina. Mnoho lidí se na grilu rádo pokouší připravit také zeleninová jídla. Zde je pár nejoblíbenějších druhů zeleniny, kterou lidé často grilují:
- Paprika – Paprika je skvělou volbou na grilování, protože se dobře hodí k různým druhům jídel. Některé papriky mohou být grilovány celé, zatímco jiné bude nutné nakrájet.
- Cuketa – Cuketa patří mezi oblíbenou zeleninu na grilování, protože má jemnou chuť, která se dobře hodí k různým druhům jídel. Cuketu je nejlépe grilovat nakrájenou na kolečka.
- Baklažán – Baklažán je skvělá zelenina na grilování, protože se dobře hodí k různým druhům jídel. Baklažán je nejlépe grilovat nakrájený na plátky.
- Cibule – Cibule je dokonalým doplňkem k různým druhům jídel, protože dává jídlu skvělou chuť. Cibuli se nejlépe griluje celou.
- Kukuřice – Kukuřice je mezi lidmi velmi oblíbená zelenina na grilování. Nejlepší je grilovat ji celou, přičemž je nutné odkrojit hrozen a vyčistit jí jádra.
Pamatujete si, že zelenina na grilu může být zdravější volbou než maso. Pokud se chystáte na grilování, nezapomeňte tedy zakoupit také zeleninu!

Nejoblíbenější druhy zeleniny na letní grilování
1. Paprika
Paprika patří mezi nejoblíbenější druhy zeleniny na grilování. Její sladká chuť se skvěle hodí ke grilovanému masu, ale také do salátů. Nejlepší je, když si nakrájíte papriku na větší kousky a dáte ji na gril bez oleje a soli. Po upečení ji můžete ochutit podle svého gusta.
2. Cuketa
Cuketa je dalším oblíbeným druhem zeleniny na letní grilování. Má jemnou chuť a dobře se kombinuje s dalšími grilovanými ingrediencemi. Nejlepší je nakrájet cuketu na kolečka a dát na gril s olivovým olejem a solí.
3. Lilek
Lilek se na grilu chová jako maso – potřebuje dostatek tepla a času na upečení. Když ho dáte na grill, mějte ho průběžně pod kontrolou a obracíte ho občas z jedné strany na druhou. Podává se s olivovým olejem a solí, podle chuti přidáte i česnek nebo bylinky.
4. Kukuřice
Kukuřice je klasika na letním grilování. Nejlepší je ji dát na gril celou a napřed jí předvařit. Podává se s máslem a solí, případně si můžete připravit i směs s bylinkami a olivovým olejem.
5. Okurka
Okurka není obvykle první volbou na grilování, ale když ji na gril dáte, může být velmi chutná. Nejlepší je ji nakrájet na kolečka a dát na gril s olivovým olejem a solí. Po upečení ji potřete jogurtem s česnekem a nakrájenými bylinkami.
Nejoblíbenější druhy zeleniny na letní grilování
1. Paprika
Paprika je skvělá volba na grilování díky své sladké chuťi. Dá se grilovat celá nebo nakrájená na půlky. Ke grilované paprice můžete přidat olivový olej, sůl a pepř a podávat jako přílohu ke grilovanému masa.
2. Cibule
Cibule dodá grilovanému jídlu skvělou chuť a aromatickou vůni. Můžete ji nakrájet na silné plátky a grilovat nebo ji nechat na celých kouscích, aby se uvnitř uvařila. Grilovanou cibuli můžete použít jako přílohu k grilovanému masu, pečenému bramboru nebo můžete přidat do salátu.
3. Dýně
Dýně je další oblíbená zelenina na grilování. Můžete ji nakrájet na plátky nebo poloviny a smazat olivovým olejem, sůl a pepř. Dýňová kaše je také skvělou volbou na přílohu k masu.
4. Brambory
Brambory jsou skvělou volbou na grilování, protože se časem nemusí vařit a jsou snadné na přípravu. Můžete je nakrájet na plátky nebo poloviny a grilovat. Pro zvýšení chuti můžete přidat česnek, bylinky a olivový olej.

Druhy zeleniny: Květák
Popis
Květák je zelenina, která patří do čeledi brukvovitých a stejně jako ostatní zeleniny této čeledi obsahuje mnoho vitamínů a minerálů. Květák je bílý až světle zelený a má kulaté květenství, které je velmi chutné.
Pěstování
Květák je rostlina, kterou můžete pěstovat jak v zemi, tak i v květináči. Nejvhodnější podmínky pro pěstování jsou slunné, ale i částečně zastíněné oblasti. Květák potřebuje mnoho vody a dobře propustnou půdu, aby se mu dařilo. Chcete-li pěstovat květák, musíte nejdříve zakoupit semena, která jsou k dostání v každém zahradnictví.
Použití v kuchyni
Květák se nejčastěji používá na přípravu různých pokrmů. Můžete ho vařit, péct, grilovat či smažit. Květák můžete také přidat do různých salátů, polévek či omáček. Obzvláště chutný je květák gratinovaný sýrem.
Chcete-li se dozvědět více o květáku, navštivte stránku wikipedie na téma květák .

Nejoblíbenější druhy zeleniny na letní grilování:
- Kukuřice
- Paprika
- Cukety
- Lilek
- Cibule
- Baklažán
- Křen
- Rajčata

Ahoj, jsem Hana, pocházím z USA a do Česka jsem se provdala před 4 lety. Přestože moje čeština není perfektní, věřím, že mé články vám budou k užitku. Mou největší zálibou je zdravé stravování, fitness a vůbec zdravý životní styl.




