Pohlreichův výběr nejlepší zeleniny na grilování.
Pohlreichův výběr nejlepší zeleniny na grilování
Pokud milujete grilování a rádi byste ochutnali něco nového, měli byste vyzkoušet grilování zeleniny. Zdravé, chutné a snadno připravitelné pokrmy, které vám dodají dostatek energie a zároveň pomohou udržovat vaše tělo v kondici.
Abychom vám trochu pomohli s vaším výběrem, podělíme se s vámi o Pohlreichův výběr nejlepší zeleniny na grilování. Patří sem například papriky, cibule, cuketa, baklažán, rajčata, kukuřice, červené řepy a mrkev.
Tyto zeleniny jsou snadno dostupné a mají vynikající chuť i v malém množství. Doporučujeme je krájet na menší kousky nebo je nakrájet na plátky, aby se snadno grilovaly. Nezapomínejte přidat k nim trochu olivového oleje, soli a koření dle vašeho gusta.
K grilované zelenině můžete podávat různé omáčky a dipy, jako například jogurtovou omáčku s bylinkami, hummus nebo guacamole. Také můžete použít grilovanou zeleninu jako přílohu k různým pokrmům nebo ji použít jako základ pro salát.
Grilování zeleniny je skvělý způsob, jak si dopřát zdravý a chutný pokrm. S Pohlreichůvým výběrem nejlepší zeleniny na grilování už nebudete mít problém vybrat si tu správnou zeleninu. Tak si dejte do grilu některou z jeho vychytávek a užijte si nezapomenutelný zážitek plný chutí.

Pohlreichův výběr nejlepší zeleniny na grilování
Grilování je oblíbenou činností mnoha lidí, zejména v letních měsících. A když už se rozhodnete udělat si grilovací party, určitě si nezapomeňte připravit také zeleninu. Ta totiž dokáže být na grilu překvapivě chutná a zdravá. Jakou zeleninu tedy na grilování použít? Na to má recept Pohlreichova výběru nejlepších zelenin na grilování.
Cukety
Cukety jsou skvělou zeleninou, kterou můžete na grilu snadno připravit. Stačí je nakrájet na kolečka či půlky a opepřit. Poté je můžete krátce opéct na grilu a podávat s olivovým olejem a bylinkami.
Baklažán
Baklažán je také velmi vhodnou zeleninou na grilování. Před grilováním ho nakrájejte na plátky a osolte. Po chvíli můžete plátky baklažánu převrátit a poté ho opepřit. Podávat můžete například s česnekovým dipem.
Papriky
Papriky jsou vynikající přídavkem na grilovanou zeleninu. Stačí je nakrájet na větší kousky a opepřit. Poté je můžete krátce opéct na grilu a podávat například s čerstvým chlebem.
Pokud byste se chtěli naučit přípravu dalších skvělých a zdravých receptů, doporučujeme navštívit web Bon Appétit, kde najdete spoustu inspirace na vaření.
Pohlreichův výběr nejlepší zeleniny na grilování
1. Které druhy zeleniny jsou nejvhodnější na grilování?
Pohlreich doporučuje grilovat především pevnější druhy zeleniny, jako jsou cukety, lilek, paprika, cibule, brambory a kukuřice.
2. Jak připravit zeleninu na grilování?
Zeleninu je třeba očistit a nakrájet na stejnoměrné kousky. Poté ji můžete potřít olejem nebo marinádou a dát na gril. Pohlreich doporučuje grilovat zeleninu na mírném ohni.
3. Jakou marinádu doporučuje Pohlreich k grilované zelenině?
Marináda by měla být jednoduchá, aby nezakryla chuť samotné zeleniny. Pohlreich doporučuje smíchat olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř.
4. Jak dlouho grilovat zeleninu?
Doba grilování závisí na druhu a hustotě zeleniny. Obecně platí, že zelenina by měla být grilována půl až tři čtvrtě hodiny.
5. Jak můžeme podávat grilovanou zeleninu?
Grilovanou zeleninu můžeme podávat jako přílohu k masu nebo jako samostatné jídlo. Můžeme ji ozdobit bylinkami nebo parmezánem.

Grilovaná zelenina recepty Pohlreich – Nejlepší tipy na dokonalé grilování zeleniny
Grilovaná zelenina představuje skvělou alternativu k hovězímu, vepřovému či kuřecímu masu. Zelenina na grilu získává zajímavé chuťové nuance, které díky karamalizaci cukrů vznikají při grilování. A když k tomu přidáte správné koření, může grilovaná zelenina být stejně chutná jako maso. Odborník na grilování a kuchař Zdeněk Pohlreich přináší ty nejlepší tipy na grilovanou zeleninu.
Grilovaná zelenina – skvělý zdroj vitaminů a minerálů
Grilovaná zelenina může být skvělým způsobem, jak si dopřát dostatek vitamínů a minerálů, které jsou pro náš organismus nezbytné. Mnoho zelených druhů obsahuje velké množství vitamínu A, C, K, ale také minerály jako hořčík, vápník, draslík či železo. Grilovaná zelenina se také perfektně hodí do zdravého jídelníčku, neobsahuje tolik tuku a kalorií jako maso.
Tipy na grilovaní zeleniny od Zdeňka Pohlreicha
Zdeňkovi Pohlreichovi je grilování blízké a má s ním bohaté zkušenosti. Co tedy doporučuje a jak grilovat zeleninu nejlépe? Zeleninu si nejprve nakrájejte na plátky nebo kousky. Pokud potřebujete zeleninu nakrájet na tenké plátky, použijte mandolínu. Před grilováním můžete zeleninu potřít olejem a osolit. Pokud byste chtěli přidat ještě více chutě, můžete zvolit nějaké koření.
Když je grilovaná zelenina připravena, můžete ji poskládat do táců a nabídnout jako přílohu k jídlu nebo jako samostatné jídlo. Grilovaná zelenina se také skvěle hodí do salátů či do omáček.
Pokud chcete vyzkoušet nějaké recepty na grilovanou zeleninu od Zdeňka Pohlreicha, doporučujeme se podívat na jeho stránky zde.

Pohlreichův výběr nejlepší zeleniny na grilování
- Paprika – sladká, pikantní nebo smíšená
- Cuketa – řezat na dlouhé plátky
- Lilek – srovnatelný s masem, grilovat na větší kousky
- Kukuřice – dát do alu-folie a grilovat přímo v ní
- Rajčata – nakrájet na poloviny a osolit před grilováním
- Houby – sušené nebo čerstvé, grilovat na velkých kusy

Ahoj, jsem Hana, pocházím z USA a do Česka jsem se provdala před 4 lety. Přestože moje čeština není perfektní, věřím, že mé články vám budou k užitku. Mou největší zálibou je zdravé stravování, fitness a vůbec zdravý životní styl.






