|

Skvělá pomerančová marmeláda – recept na domácí výrobu

Skvělá pomerančová marmeláda – recept na domácí výrobu

Pokud máte rádi sladké a chuťově bohaté marmelády, vyzkoušejte si připravit doma skvělou pomerančovou marmeládu! Tento recept vám umožní vytvořit dokonalou marmeládu přesně podle vašich představ – a navíc si užijete zábavu z výroby domácího konzervování.

Co budete potřebovat:

  • 1 kg pomerančů
  • 1 kg cukru
  • 1 šťávu z citronu
  • 250 ml vody

Jak na to:

  1. Oloupejte pomeranče a nakrájejte je na malé kousky. Pokud používáte bio pomeranče, můžete použít i kůru.
  2. Nasadte hrnec na střední plamen a nechte v něm rozpustit cukr, citronovou šťávu a vodu. Po dokončení zmíchání přidejte pomerančové kousky a promíchejte.
  3. Vařte 30-40 minut, než se marmeláda začne zahustit a získat svůj charakteristický lesk.
  4. Zkontrolujte marmeládu a přidávejte cukr, dokud nebude mít požadovanou sladkost. Pokud je příliš sladká, přidejte trochu citronové šťávy pro větší kyselost.
  5. Připravte si sterilizované sklenice a naplňte je marmeládou. Poté uzavřete víčka a sterilizujte sklenice v hrnci s vroucí vodou po dobu 10-15 minut.
  6. A nezapomeňte si vychutnat skvělou pomerančovou marmeládu na vašem oblíbeném chlebu nebo krekru! Bon Appetit.

Pamatujte, že tato pomerančová marmeláda se skládá z čerstvých a přírodních ingrediencí, takže nemusí být tak sladká jako ty komerční z obchodu. Ale to právě dělá domácí výrobu tak skvělou – protože můžete svůj produkt dělat přesně tak, jak chcete!

ovocny





Skvělá pomerančová marmeláda – recept na domácí výrobu

Skvělá pomerančová marmeláda – recept na domácí výrobu

Co budete potřebovat:

  • 1 kg pomerančů
  • 500 g cukru
  • 1 citron
  • 1 lžíci vanilkového cukru
  • 1 lžičku muškátového oříšku
  • 200 ml vody

Jak postupovat:

  1. Nejprve umyjte pomeranče a citron, nakrájejte je na menší kousky a odeberte semena.
  2. Do hrnce dejte nakrájené pomeranče s citronem a přidejte vodu.
  3. Vše dobře promíchejte a dejte vařit na střední teplotu asi 20 minut, dokud se pomeranče a citron změknou.
  4. V té době přidejte cukr, vanilkový cukr a muškátový oříšek. Promíchejte a nechte vařit dalších 30 minut.
  5. Pomocí mixéru rozmixujte směs na hladký krém.
  6. Marmeládu nalijte do skleniček a nechte vychladnout.

Jak si můžu užít pomerančovou marmeládu?

Pomerančová marmeláda je skvělá jako přídavek k snídani, k občerstvení nebo k pečivu. Můžete ji také použít jako náplň do piškotů nebo kuchařských receptů. Pokud hledáte inspiraci, podívejte se na delish.com, kde najdete mnoho zajímavých nápadů na použití ovocné marmelády.


Skvělá pomerančová marmeláda – recept na domácí výrobu

Co budete potřebovat?

  • 1 kg pomerančů
  • 1 kg cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 3 šálky vody

Jak na to?

  1. Oloupejte pomeranče a nakrájejte je na menší kousky. Odstraňte semínka a bílé blanýry.
  2. Vložte pomerančové kousky do hrnce a přidejte 3 šálky vody.
  3. Přiveďte k varu a vařte na střední teplotu asi 30 minut, až se pomeranče změknou.
  4. Přidejte cukr a citronovou šťávu a dále vařte asi 45 minut. Marmeláda by měla zhoustnout a získat sirupovitou konzistenci.
  5. Nakonec marmeládu přelijte do připravených sklenic a uzavřete.
  6. Dobrou chuť!

ovoce

Pomeranč – Vše, co potřebujete vědět o tomto populárním ovoci

Co je pomeranč?

Pomeranč (lat. Citrus x sinensis) je sladkokyselé ovoce, které patří do čeledi citrusových rostlin. Pochází z Číny, ale dnes se pomeranče pěstují po celém světě a jsou jedním z nejpopulárnějších druhů ovoce.

Jaké jsou zdravotní přínosy pomerančů?

Pomeranče jsou plné vitamínu C, který pomáhá udržovat imunitní systém zdravým. Kromě toho obsahují i další vitamíny a minerály, včetně vitamínu A, draslíku a hořčíku. Pomeranče mají také antioxidační účinky, které pomáhají neutralizovat škodlivé volné radikály v těle.

Jak se konzumují pomeranče?

Pomeranče se nejčastěji konzumují čerstvé, jako součást snídaně nebo jako svačinu. Mohou se také použít na přípravu džusů, smoothie nebo jako přísada do salátů a dezertů.

Jaké jsou druhy pomerančů?

Existuje mnoho druhů pomerančů, ale nejznámější jsou dvě základní skupiny: sladké a hořké. Sladké pomeranče jsou nejčastěji konzumované, mají výrazně sladkou chuť a jsou bohaté na šťávu. Hořké pomeranče jsou menší a mají velmi hořkou chuť, obvykle se používají jako ingredience do kořeněných jídel a marmelád.

Chcete-li se dozvědět více o pomerančích, navštivte prosím tuto stránku na Wikipedii.

fruit

Skvělá pomerančová marmeláda – recept na domácí výrobu

  • 1 kg pomerančů
  • 500 g cukru
  • 1 lžíce cukru vanilky
  • 1 půlka citronu
  • 500 ml vody
  • Pomeranče nakrájet na tenká kolečka a odstranit jádřince.
  • V hrnci smíchat vodu, cukr a cukr vanilku a přidat pomerančová kolečka.
  • Povařit na středním plameni asi 30-40 minut, dokud neztuhne.
  • Přidat citronovou šťávu a vařit dalších 10 minut.
  • Marmeládu nalít do sterilizovaných sklenic a nechat vychladnout.
  • Dobrou chuť!

Kategorie – potraviny

[su_button url="https://vyzivahrou.cz/ketomix-sleva" background="#ef2d3d" size="10" icon="icon: info-circle"]TIP: Podívejte se na NEJOBLÍBENĚJŠÍ DIETU, s kterou v Česku zhubly tisíce lidí![/su_button]

Podobné příspěvky