Detoxikace je snadná díky těmto 3 chutným polévkovým receptům

detoxikační polévkaPerfektní detox polévka se skládá z nejzdravějších možných ingrediencí. Obvykle zahrnují pyré nebo rozmixování zeleniny, nebo přinejmenším její nakrájení na kousky. Díky tomu je polévka lépe stravitelná, takže vaše tělo může vstřebat a využít všechny živiny. Nejlepší na těchto receptech je, že se zaměřují na chuť, takže dostanete detoxikační dávku vitaminů a minerálů v super zdravé, správně chutné polévce.

Vegetariánská horká a kyselá polévka

Složení

1 oz. sušené smíšené houby
8 šálků vody
3 lžíce vína na vaření sherry
1/4 šálku jablečného octa
2 lžíce sójové omáčky
1-1/2 lžičky kosher soli
1 lžíce strouhaného zázvoru
1 libra extra pevného tofu, nakrájeného na 1/2 palcové kostky
2 polévkové lžíce kukuřičné mouky
2 lehce rozšlehaná vejce
6 jarních cibulek, ořezaných a nakrájených na tenké plátky
1/4 lžičky bílého pepře
Čistý sezamový olej, k podávání

Sušené houby vložte do mísy a zalijte 2 šálky vroucí vody. Přikryjte je a nechte nejméně 1/2 hodiny odstát. Zatímco se houby rekonstituují, připravte si ostatní ingredience.

Houby vyjměte z horké vody a tekutinu si ponechte na polévku. Houby nakrájejte na tenké plátky.
V hrnci na polévku smíchejte zbývajících 6 šálků vody s rezervovanou tekutinou z hub a nakrájenými houbami. Na středním plameni přiveďte k mírnému varu. Přidejte sherry, ocet, sójovou omáčku, sůl, zázvor a tofu. Snižte teplotu a nechte vařit odkryté asi 10 minut.

V malé misce rozšlehejte kukuřičnou mouku s asi 3/4 šálku horkého vývaru z polévkového hrnce, dokud se kukuřičná mouka nerozpustí. Směs vlijte zpět do hrnce s polévkou a promíchejte, aby se rozdělila. Polévka by měla mírně zhoustnout. Za stálého míchání vmíchejte do horké polévky rozšlehaná vejce. Přidejte šalvěj a bílý pepř a vařte ještě minutu nebo dvě.

Podávejte horké s kapkou sezamového oleje navrchu.

Polévka ze sladkého hrášku a máty

Složení

1 sáček mraženého sladkého hrášku (16 oz)
1 střední šalotka, nakrájená na kostičky
2 lžičky čerstvého zázvoru, mletého
1/4 šálku čerstvé máty
1 lžička olivového oleje
voda
sůl a pepř

Ve středně velké pánvi rozehřejte olivový olej na nízkém nebo středním stupni. Přidejte šalotku a zázvor a smažte asi 3 minuty.

Poté přidejte 3/4 sáčku mraženého hrášku a míchejte 1 minutu.

Přidejte tolik vody, aby byl hrášek zakrytý, a vařte na mírném ohni po dobu 10 minut.

Polévku nechte vychladnout natolik, aby ji bylo možné vložit do mixéru. Přidejte čerstvou mátu a kombinaci rozmixujte na pyré. Podle chuti osolte a opepřete.

Vraťte polévku do hrnce a přidejte poslední hrášek. V teplé polévce se rozmrazí, ale zůstane v ní trochu natrpklý.

Poznámka: Pokud se očišťujete a chcete se vyhnout soli, zkuste to bez ní. Polévka má sama o sobě tolik chuti, že vám ani nebude chybět!

Detoxikujte svou cestu ke zdravějšímu a štíhlejšímu tělu!

Jemná a pikantní zelená polévka

Složení

4 řapíky celeru
1 bílá cibule
1 zelená paprika
5 velkých hrstí špenátu
2 stroužky česneku
1/2 čajové lžičky kardamonu
1/2 čajové lžičky mletého zázvoru
1/2 čajové lžičky mletého kmínu
1 čajová lžička sušené máty
1 litr vody
Smetana nebo kokosové mléko (nepovinné)
Mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř

V hrnci svařte vodu a přidejte mořskou sůl podle chuti. Nakrájejte celer, cibuli, papriku a špenát a přidejte je do hrnce. Zeleninu vařte na mírném ohni přikrytou pokličkou 15 minut, dokud nezměkne. Vypněte oheň, přidejte 2 celé stroužky česneku – syrový česnek dodá zelenině příjemný kontrastní pálivý nádech. Před rozmixováním polévky vylijte přebytečnou tekutinu, aby polévka nebyla příliš řídká.

Nalijte polévku do misek, přidejte trochu smetany nebo kokosového mléka, pokud chcete, posypte ještě čerstvě mletým černým pepřem a vychutnejte si ji!

 

[su_button url="https://vyzivahrou.cz/ketomix-sleva" background="#ef2d3d" size="10" icon="icon: info-circle"]TIP: Podívejte se na NEJOBLÍBENĚJŠÍ DIETU, s kterou v Česku zhubly tisíce lidí![/su_button]

Podobné příspěvky